Pages

Nightwishin Tuomas Holopainen valmistelee soololevyä - Roope Ankka inspiroijana

20.2.13

Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen työstää parhaillaan Roope Ankan inspiroimaa sooloalbumia. Seuraavat kolme kuukautta Tuomas Holopainen aikoo oman verkkosivustonsa mukaan olla talvihorroksessa ja biisejä kirjoittamassa. Kolmeen kuukauteen kuuluu myös vierailu Disney-puistoon Amerikkaan, josta kiteeläismuusikko hakee inspiraatiota tulevalle levylleen.

Holopainen kertoo Metal Hammer -lehden haastattelussa, miten hän oli lapsena lukenut Roope Ankan elämä ja teot -sarjakuvaa ja miten hän oli tuntenut olevansa kuin kotonaan.

- Olen heitellyt tiettyjä teemoja ilmoille jo muutaman kuukauden ajan, ja nyt minulla on ideat viiteen kappaleeseen, Holopainen kertoi haastattelussa.

Sooloalbumin demonauhoitukset tapahtuvat toukokuussa juuri ennen Nightwishin kesäfestivaalikiertuetta. Albumin nauhoitukset alkavat toden teolla elo-syyskuussa. Albumin on tarkoitus ilmestyä ensi vuoden alkupuoliskolla.

Mukana soololevyllä ovat myös Nightwishista tuttu säkkipillin soittaja Troy Donockley sekä tuottaja ja jousisovittaja Pip Williams.

Karjalainen- Tervetuloa Fiktiivisten keskusteluiden haastatteluun, Tuomas Holopainen? Saanko sanoa Tuomas?
- Toki saat sanoa Tuomas, Tuomas.
- Kiitos, Tuomas. Eli olet Tuomas tekemässä sooloalbumia.
- Niin olen, Tuomas.
- Mistä sinä, Tuomas, olet nyt ottanut inspiraatioita?
- Noh, Tuomas, olen nyt lukenut paljon Roope Ankkaa ja tajusin, että hänessä on paljon samaa kuin minussa.
- Kuinka niin, Tuomas?
- Roope nimittäin suututtaa tovereitansa ja kerää rahat omiin kirstuihinsa. Niin minäkin aion tehdä. Siksi tämä on soololevy eikä Nightwish-levy, Tuomas.
- Eiköhän tämä ollut tässä...mikäs sinun nimesi nyt taas olikaan?

0 vastalausetta: