Pages

Väsyttääkö töissä? Hengität ehkä väärin

18.2.13

Niinkin yksinkertaisella asialla kuin oikein hengittämisellä voi parantaa jaksamista työelämässä, kirjoittaa TT:n Työpiste-lehti.

Jos töissä särkee usein päätä, huimaa ja väsyttää, se voi johtua väärästä hengitystavasta - tarkalleen ottaen liian pinnallisesta hengityksestä.

”Varsinkin naiset hengittävät usein liian pinnallisesti, en tiedä miksi. Pitäisi hengittää syvempään, rytmin ollessa noin 12–16 kertaa minuutissa. Tämä on tietysti yksilöllistä ja riippuu kehon koosta”, sanoo sivustolle Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne.

Puolanteen mukaan tärkeää on tarkistaa ryhti, joka saattaa istumatyön vuoksi olla huono.

”Kun ryhti on kunnossa, niin rintakehä pääsee vapaammin laajenemaan ja pallea liikkumaan. Kumarassa pallea jää vähän jumiin vatsaontelon ja rintaontelon väliin.”

Oikea hengittäminen vaikuttaa myönteisesti aineenvaihduntaan ja parantaa mielialaa, sivusto kirjoittaa.

Tietoviikko


- ...Joo...joo...joo ei...joo...no ilman muuta tulen! Tottakai! Jep! Okei, mä pyydän Tarjaa varaamaan sen ajan. Kiittimoi! *klik* Joo, sori Tarja, että jouduit odottamaan. Mitä asiaa sulla oli?
- No niin, Reijo, tässä on nyt se sun ensi viikon ohjelmasi. Eli sulla on maanantaina lounastapaaminen sen Nordean kaverin kanssa, saatiin siirrettyä se onneksi tuohon vaikka teillä onkin molemmilla koko viikko buukattuna. Sitten tossa tiistaina on ne Fortumin tyypit käymässä ja sitten keskiviikkona tulee vihdoinkin käymään tilintarkastaja. Ja sitten torstaina ja perjantaina on se UPM Kymmenen workshop.
- Joo, tota. Esko just soitti mulle ja pyysi mua ens viikoks golfaamaan Balille. Että voitsä nyt ennen ku lähdet himaan buukata ens viikon siten, että oon siellä Balilla ja sit siirrät kaikki mun tapaamiset?
- Reijo. Minä olen soittanut, säätänyt ja sähköpostitellut pitkiä päiviä sinun aikatauluasi tehdessä viimeiset kolme päivää. Kello on kuusi illalla. Mun perhe odottaa. Mua särkee. Mua väsyttää. Mua--
- Sua särkee ja väsyttää? Kuule hei Tarja, mä luin just tossa vessassa Työpiste-lehdestä että sä varmaan hengität väärin.
- Mitä?
- Siis sä hengität liian pinnallisesti. Vedät kato kunnolla henkeä. Tissit esiin silleen. Tietsä. Ihan kunnolla joo.
- Reijo--
- Hengität sisään ja ulos. Sisään ja ulos. Sisään ja ulos. Hyvä. Hengität hei.
- Rei--
- Mutta minä nyt lähden pakkaamaan. Tsekkaatko kans samalla Balin sään ja pistät mulle kännykkään? Okkemoi!

0 vastalausetta: