Pages

Taas uusi nettilehti

10.10.08

"Voima Kustannus avasi perjantaina uuden Fifi-verkkolehtensä sivut. Päivittäisjournalismiin ja yhteisöllisyyteen panostava Fifi tarjoaa pääosin eri aineistoa kuin kuukausittain ilmestyvä ilmaisjakelulehti Voima.
Fifiä tehdään oman päätoimittajan alaisuudessa, osittain saman toimitus- ja avustajakunnan voimin kuin Voimaa.
– Vuosituhannen vaihteessa internetin huomattiin hämärtävän lukijan ja journalistin suhdetta ja uhmaavan ajatusta siitä, että julkinen puhe on toimittajien, poliitikkojen ja rajatun asiantuntijapiirin yksinoikeus. Fifissä haluamme kehittää laadukasta kansalaisjournalismia edelleen ja tutkia, miten se voi liittoutua ammattimaisen toimitustyön kanssa, Fifin päätoimittaja Hanna Nikkanen toteaa tiedotteessa.
Fifi-yhteisölle tarjotaan uutissähkeiden lisäksi muun muassa keskustelua, tapahtumakalenteria sekä osto-, myynti- ja vaihtotoria.
– Meille netti ei ole lehden oheistuote, jonne tungetaan kaikki se, mikä ei lehteen mahdu. Fifi toimii nopeana uutis- ja yhteisöalustana, josta sitten luontevasti kasvaa myös syventäviä juttuja lehden puolelle, Voiman ja Fifin vastaava päätoimittaja Kimmo Jylhämö sanoo
Voima Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Rantanen puolestaan uskoo yhteiskunnallisen verkkolehden toimivan myös taloudellisesti.
– Kokemus kertoo, että mainostajiakin kiinnostavat tällaiset idealistiset projektit, kun ne on toteutettu hyvin.
Voima-lehden painos on nykyään 60 000 ja sillä on Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan 67 000 lukijaa. Voima-lehteä ja Fifiä kustantavan Voima Kustannus Oy:n omistajia ovat Suomen Rauhanpuolustajat, Maan ystävät, Luonto-Liitto, kirjakauppayhtiö Rosebud Oy ja Heikki Hiilamo." (Markkinointi & Mainonta)


- Asiaa!
- Asiaa!
- Asiaa!
- Asiaa!
- Meillä on nettilehti!
- Tosiaan!
- Tosiaan!
- Tosiaan!
- Niin tosiaan! Nyt ollaan täällä perustamispalaverissa jee jee. Mitäs me laitetaan.
- No siis ekana mä haluaisin kirjoittaa jutun siitä, miten kapitalisti jyrää meitin, mut toisaalta mun pitäis ensin käydä Ruohonjuuressa ja sit mullois kouluun essee.
- No joo, mailaatsä mulle sen sun jutun?
- Joo, jossain vaiheessa.
- Mitäs sä haluisit kirjoittaa, Roni?
- No, pitäis kirjoittaa Lähi-Idän tilanteesta, kun siellä sakki tappaa toisiaan ja se on jenkkien syy. Ajattelin jos kirjoittaisin sellaisen tilannearvion, jossa Amerikkaan suhtaudutaan kerrankin kritisoivasti.
- Joo! Sellasia on puuttunut kyllä! Mä itse aion katsoa jonkun jenkkileffan ja valittaa kun siinä puhutaan englantia! Palataan asiaan ens viikolla!

***

- Huh mikä olo.
- Huh nimittäin mikä olo.
- Siis HUH mikä olo.
- Saittekste tehtyy mitään?
- No...mä vähän niinku fundeerasin niit juttuja. Sä?
- No siis mä mietin jos mä oisin alkanut kirjoittaa mut...
- Niin no mäkin mut...
- ...
- ...
- No, oltiin sentään tujuissa paukuissa!
- Nii kyl oltiin!
- Otetaanko uusiksi?
- Toki.

1 vastalausetta:

T kirjoitti...

Pelottavinta näissä dialogi-merkinnöissä on se, kuinka lähellä niiden täytyy olla totuutta.