Pages

4 taitoa, jotka parantavat tilannettasi työmarkkinoilla

21.11.12

Perusosaaminen ei enää riitä ja työntekijöiltä vaaditaan yhä enemmän. Wall Street Journal listaa neljä taitoa, jotka on omattava, jos mielii pysyä työelämässä mukana.

Viestintätaidot. Huolimatta siitä, missä tehtävissä ja millä tasolla työskentelet, ovat selkeät viestintätaidot tärkeät. Erityisesti tämä korostuu työnhaussa.

Henkilökohtainen brändäys. Rekrytoijat seuraavat sosiaalista mediaa ja blogeja. Netissä ei anneta ainoastaan kuvaa itsestä, vaan osoitetaan myös taitoja toimia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Joustavuus. Muuntautumiskyky ja nopea reagoiminen työnantajan muuttuviin tarpeisiin korostuu erityisesti taloudellisesti tiukkoina aikoina. Työnkuva saattaa vaihtua nopeasti ja sopeutuvuus on tärkeää.

Tuottavuuden parantaminen. Tuoreen selvityksen mukaan esimiehet hakevat 20 prosentin tuottavuuskasvua työntekijöiltään ensi vuonna. Kaikkien on haettava kasvua ja luovia ratkaisuja sen saavuttamiseksi.

Tekniikka & Talous


- No mut siis tiedätkö mitä, sun CV näyttää hei tosi hyvältä, mut mun pitää nyt kuitenkin tsekkaa et mikä sun tää communication skill on, siis osaatsää viestiä?
- No...ainakin aiemmin työkaverit ovat sanoneet että olen hyvä juttukumppani.
- Niin mut siis saatsä sun presencen esiin? Siis osaatsä heittää et tos on visio, et duunataan toi?
- Luulisin...
- Okei, okei. Mut siis onksul Facebookis monta frendii? Ootsä niinku social butterfly vai niinku semmonen minä ja meitsi?
- ...Minulla ei ole Facebook-tiliä.
- Siis dude! Miten sulla ei voi? Sori, mut tää on aika pitkä miinus. Riippuu ihan näist kahdes muusta jutusta, et pääsetsä ineen vai et...miten joustava sä oot duunin suhteen? Et jos mä niinku soitan sulle aamukahelt ja sanon et "hey dude, mullois ihan kipee konsepti", niin lähetsä megeen vai veke?
- Minulla on perhe ja lapsia, minä olen tottunut toimimaan ihan liiton normien mukaan.
- SIIS WHAAAT?! Ootsä liitossa? Siis tää on kyl aika paha hei, mut sit sun täytyis tehdä vähän ekstraa ton tuottavuusparantamisen suhteen--
- Anteeksi nyt kun keskeytän, mutta ovatko nämä kysymykset tarpeen? Te haitte sähkömiestä rakennusprojektiin ja minulla on jo 25 vuoden kokemus sähkömiehenä toimimisesta. Olen ihan tavallinen suomalainen mies.
- Ai sori, täs on varmaan tapahtunu joku fiba. Ei me palkata työmiehiä muualta ku Virosta. Mut sori hei ja hyvää vibaa tuleviin haasteisiin!

2 vastalausetta:

iherb kirjoitti...

Tähän suuntaanhan sitä vissiin ollaan kovasti menossa. Hyvä kärjistys tuo alapuolella oleva dialogi! :)

Tuomas kirjoitti...

Kiitos! Pitää harkita, josko kirjoittaisi kärjistettyjä dialogeja toistekin. :)