Pages

Pikkutyttö löysi koruaarteen Espoosta

29.11.12

Viime viikon lauantai oli Espoon Kivenlahdessa pilvinen, välillä vähän repeili taivasta esiin.

Kuusivuotiaalla tytöllä oli aikaa tutkia kotipihaa. Keskellä keltaisia kolmikerroksisia taloja on kiva kallio, ja tyttö tutki puskia sen reunassa.

Siellä olikin aarre: kultaisia sormuksia, timanttisormuksia ja komea aurinkoriipus paljastuivat kätköstä. Tyttö juoksi tohkeissaan naapuriin kertomaan, mitä oli löytänyt.

"Korumäärä on poikkeuksellinen, niiden arvo on lähes kaksisataatuhatta euroa. Tämä on sankaritarina", kiittää rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisista.

Saari johtaa korusaaliin alkuperän tutkintaa järjestäytyneen rikollisuuden yksikössä. Tässä on mitä todennäköisimmin kyse suuresta rötöksestä.

Vahvimmin poliisi epäilee, että tytön aarre on peräisin vuoden takaisesta koruliikkeen murrosta.

Joulukuun 16. päivänä viime vuonna murtauduttiin Espoon Lippulaivan kauppakeskukseen ja sisällä vielä Laatukorun liikkeeseen. Saalis oli liki 200 000 euron korukasa.

"Espoossa on ollut noin vuoden kuluessa useita murtoja koruliikkeisiin. Niitä on ollut Entressessä, Sellossa ja Isossa Omenassa, mutta tässä vahvasti todennäköisin on Lippulaivan keikka", Saari arvioi.

Lippulaiva on noin kilometrin päässä tytön kotipihasta.

Varkaus tapahtui perjantaiyönä. Poliisit olivat pian tekopaikalla, ja alkoi pitkä ajojahti.

Ainakin kaksi epäiltyä pakeni poliisipartioita juuri samoilla kulmilla, mistä korusaalis lauantaina löytyi.

"Heitä tavoiteltiin koko yö ja viikonloppu, mutta heitä ei löydetty kolmen yön etsinnöissä", Saari kertoo.

Saattoi olla, että varkaille tuli kiire ja siksi saalis päätyi pensaisiin kerrostalon pihapiiriin.

"Tällaiset suuret keikat liittyvät yleensä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Keikka on suomalaisten tai jopa todennäköisemmin ulkomaalaisten tekemä."

Paraikaa Saaren tutkijat käyvät läpi koruja, joita ei ole vielä ehditty näyttää Laatukorun henkilökunnalle. On selvitettävä, ovatko korut varmasti Lippulaivasta.

Korut voivat nyt olla joko koruliikkeen tai mahdollisesti vakuutusyhtiön omaisuutta, jos ne on jo ehditty korvata koruliikkeelle.

"Harvoin tulee tunne, että löytäjä ansaitsee kunnian ja jopa jonkin huomionosoituksen, mutta tämä tyttö ansaitsee", Saari toteaa.

HS


*hälyttimen ulinaa*
- Nopeammin, Naskali-Niilo, nopeammin!
- Voi veljet, viilaan niin nopeasti kuin ehdin! Hahaa! Kalterit rymisevät alas! Nyt pääsimme pihalle ja pötkimme pakoon! Ryntää ripeämmin kannoillani, Rötös-Risto!
- Jeparit eivät takuulla saa meitä kiinni, kun hurautamme pakolullallamme käpälämäkeen! Nyt vain kähmäisemme keikkaamamme korut kahmaloihimme kallion kolosta ja karautamme Kanarialle kyttiä karkuun!
- Kieltämättä käsittämättömän kiero konsepti! Kivenlahteen!

***

- Kirottua! Kähveltämämme kultakorut katosivat kallion kolosta! Kukahan ne on vienyt?
- Kädet ylös, kelmit! Pelinne on pelattu!
- Pihkura! Poliisit!

0 vastalausetta: