Pages

TeliaSoneralle markkinointikielto ja uhkasakko

25.3.13

Kuluttaja-asiamiehen mukaan TeliaSonera on markkinoinut puhelin- ja laajakaistaliittymiään, kanavapakettejaan sekä viihdepalveluaan lainvastaisesti. Yhtiö ei ole kertonut ilmoittelussaan, paljonko sopimus tulee maksamaan asiakkaalle.

TeliaSonera on ilmoittanut vain sopimuksen keston sekä ensimmäisen kuukausierän hinnan. Sen sijaan sopimuksen kokonaishintaa ei ole kerrottu samassa yhteydessä ja samalla huomioarvolla. Sopimusten pituus vaihtelee puolesta vuodesta kahteen vuoteen.

Kuluttajansuojalain mukaan yksilöidyn kulutushyödykkeen markkinoinnissa on kerrottava kokonaishinta. Markkinoinnissa on myös annettava riittävästi tietoa vertailun ja ostopäätösten tueksi. Tätä tietoa ei saa esimerkiksi piilottaa linkin taakse.

Kuluttaja-asiamies on huomauttanut asiasta TeliaSoneralle useamman kerran, mutta yhtiö ei ole korjannut virheitä. Tämän seurauksena kuluttaja-asiamies antoi TeliaSoneralle lainvastaisen markkinoinnin kiellon, jota on noudatettava 100 000 euron sakon uhalla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Markkinointi & mainonta.

IT-viikko


*ding dong*
*kriik*
- Päivää?
- Hyvää päivää. Oletteko Johannes Helminen?
- Olen.
- Minä olen Risto Kuusinen ja tämä iso kaveri tässä on Valtteri. Teillä on TeliaSoneralta hankittu laajakaistayhteys, eikö näin ole?
- No siis on meillä joo Soneran netti...mitä tämä merkitsee?
- Tulimme noutamaan kuukausieräänne.
- Minä kyllä olen ihan ajanmukaisesti maksanut nettipankissa vitosen kuussa, sehän oli se teidän tarjouksenne mainoksessa.
- Luitteko ollenkaan sopimusta?
- No siis siellä oli jotain juttuja, mutta lakitekstiähän se vain on.
- Otahan Valtteri asiakkaasta ote. Huomannette, että puolen vuoden jälkeen otamme teiltä myös sormen per kuukausi.
- Mitä helve--
- Laita Valtteri asiakkaan käsi pöydälle. Minulla on täällä tämä lihakirves.
- EI TÄLLAISTA VOI OLLA, MINÄ --- AAARGH! SÄ LEIKKASIT MULTA PIKKURILLIN! SADISTI! SIKA!
- Kiitos, me palaamme ensi kuussa.
- Ettekä palaa. Minä irtisanon sopimuksen.
- Kesken sopimuskauden?
- Nimenomaan.
- Kuten haluatte. Valtteri, pidä asiakasta paikallaan.
- Mmitä...mitä te nyt teette?
- Tuli vähän pidempi keikka, mutta sopimusehtojen mukaan meidän pitää sopimuksen purun yhteydessä irrottaa asiakkaalta kaikki hampaat. Hitto, vaimo suuttuu taas kun tulen myöhässä kotiin.

0 vastalausetta: