Pages

Laajasalon perhemurhaaja riitelee vaimonsa perinnöstä

28.3.13

Laajasalon perhemurhista tuomittu 38-vuotias mies haluaa osuutensa tappamansa vaimonsa perinnöstä. Mies jätti toisesta avioliitosta olevan lapsensa kanssa Helsingin käräjäoikeuteen hakemuksen pesänselvittäjän ja – jakajan määräämisestä. 38-vuotias tappoi vaimonsa ja kaksi lastaan tammikuussa 2012 Helsingin Laajasalossa.

Vaimo omisti kolme asuntoa.

Perintökaaressa todetaan, että ”älköön kukaan saako perintöä tai testamenttia sen jälkeen, jonka kuoleman hän on tahallisesti aiheuttanut rikollisella teolla”.

Hakemuksessa mies toteaa kuitenkin, että hän oli perhemurhan aikaan psykoottinen ja mielisairas. Koska hänet jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta, hänellä on oikeus vaimonsa perintöön. Miehen mukaan hän ei siis aiheuttanut kuolemaa rikollisella teolla.

Ja jos hän itse ei olisi perintöön oikeutettu, niin hänen sijaansa tulee tytär toisesta avioliitosta, hakemuksessa todetaan.

38-vuotias vaati oikeudessa nimeämäänsä asianajajaa hoitamaan pesää, jota ei ole vieläkään jaettu. Miehen mukaan on vaara omaisuuden hukkaamisesta. Hänellä on hakemuksen mukaan huonot välit tappamansa vaimon sukulaisiin.

38-vuotias perustelee oikeuttaan perintöön sillä, että hän surmasi ensin vaimonsa ja sitten lapset ikäjärjestyksessä.

Vaimon sukulaisten mielestä tilanteessa voidaan nimetä vain pesänselvittäjä, johon he ehdottivat toista asianajajaa. Surmatun vaimon omaisten mielestä 38-vuotias ei voi esiintyä jutussa hakijana, koska mielenterveyshoidon takia heidän mielestään pitäisi olla selvitys siitä, ettei tarvitse edunvalvojaa.

Käräjäoikeuden mukaan tällaista selvitystä ei tarvittu, vaan se määräsi pesänselvittäjäksi vaimon omaisten toivoman asianajajan.

Oikeus ei siis ottanut kantaa oikeudesta perintöön.

MTV3


*ringaling*
- Käräjäoikeus, virkamies Jansson puhelimessa.
- No se on se Laajasalon perhemurhaaja täällä moi.
- Mitäs tänne soittelette? Eikös teidät jo todettu syyntakeettomaksi?
- Juu, todettiin todettin. Perintöasioita tässä selvittelen...on noihin vaimon sukulaisiin vähän huonot välit.
- Ihanko, Sherlock? Meinaat, että vaimosi tappaminen saattaa suututtaa sen sukulaiset?
- Hmm.
- No?
- On sulla ehkä joku pointti.
- Kiitos. Mutta miksi tänne soittelet?
- Sitä vain että koskas mä saisin ne fyrkat?
- Täh?
- No siis kun vaimolla oli paljon omaisuutta. Koska mä saan ne perintöfyrkat?
- Mmmitä?
- No kai nyt aviomies perii vaimonsa?
- Mitä helevetin helvettiä? Sinähän tapoit sen itse! En edes aio käsitellä sitä, miten huikeat kojonekset pitää miehellä olla, jotta soittelee tänne ja vaatii tuollaista, mutta ethän sinä edes lain mukaan ole oikeutettu perintöön!
- Niin, sä tarkoitat sitä perintökaarilakia. Unohdat vain yhden jutun.
- Jaa minkä?
- Minä olin silloin mieleltäni vähän kipeä. Joten en tehnyt tahallani. Koska mä saan fyrkkaa?
- Mitä?! Mitä?! MITÄÄÄÄAAAARHGH?!
- Niin, eihän niitä muksujakaan ole perintöä vaatimassa, kun minä nekin hoitelin ikäjärjestyksessä silloin kun olin hullu.
- MITÄ HELVETIN AAGÄPKEASHIAERHAEIRHJAKEHJRIAHWERAWR--
- No, jos minä laitan sinne paperihakemuksen niin voidaan jutella myöhemmin. Kuulostat vähän mentaalisesti epästabiililta.
- *kuolausta*
- Palataan! Moikkelis!

0 vastalausetta: