Pages

Google tietää sinusta kohta lähes kaiken

27.1.12

"Hakukonejätti Google ilmoitti tiistaina aikovansa seurata käyttäjiensä aktiviteettejä käytännössä kaikissa palveluissaan, kuten YouTubessa, Gmailissa ja hakukoneessaan. Selaustietojen keräyksestä ei ole mahdollista kieltäytyä. Muutos tulee voimaan maaliskuun alussa. Asiasta uutisoi The Washington Post.

Vaikka Google on aikaisemminkin jossain määrin kerännyt käyttäjiensä selaustietoja, merkitsee maaliskuun uudistus sitä, että jokaisesta käyttäjästä rakennetaan mainosprofiili kaikkia yrityksen palveluita yhdistämällä. Näin käyttäjälle voidaan paremmin kohdentaa mainontaa.

Yrityksen mukaan kyseessä on myös kuluttajan etu, sillä nyt hakukone osaa tarjota kullekin käyttäjälle räätälöityjä hakutuloksia.

Uudistus saanee niskoilleen sekä lainsäätäjien että kuluttajien vihat. Etenkin sähköpostiliikenteen tarkkailu on hyvin kyseenalaista.

Google ilmoitti tiedottavansa verkottuneempaan tiedonkeräilyyn siirtymisestä sähköpostitse ja sivuillaan näkyvillä viesteillä." (Tietoviikko)- http://www.google--
--.fi?
- Joo. Pesukoneen as--
- --Pesukoneen korjaajamies?
- Eikun asennusohjeet pes--
- --pesukoneelle jonka lupasit asentaa naisystäväsi kylpyhuoneeseen koska olet kuulemma ihan älyttömän kätevä käsistä ja onhan noita putkimiehen hommia tullut tehtyä vähän kaikkialle vaikka oikeastaan ainoa kerta kun olet niitä hommia tehnyt siitä tuli vesivahinko ja vakuutusyhtiö ilmoitti että sullehan ei yhtään mitään vakuutusta myönnetä enää ikinä.
- …
- No onko se se.
- Haista sinä Google--
- --erinomaisen mukavantuoksuinen ja kiva kukkanen!
- Antaa olla, minä--
- --lähden kaljalle, taas. Kolmatta kertaa tänään.
- HAISTA--
- --ite.

0 vastalausetta: