Pages

Helsingin taidemuseossa alkavat yt-neuvottelut

19.1.12

"Helsingin taidemuseossa käynnistetään yt-neuvottelut 30. tammikuuta. Museon henkilökunta sai tiedon neuvotteluista sähköpostitse. Tieto tuli työntekijöille täydellisenä yllätyksenä.
Neuvottelujen kerrottiin johtuvan organisaatiomuutoksesta, joka liittyy museon johtajan Janne Gallen-Kallela-Sirénin vetämään Guggenheim-hankkeeseen.
Neuvottelut koskevat koko museon vakituista henkilökuntaa, jota on noin 60–70.
Uutispäivä Demarin saamien tietojen mukaan Gallen-Kallela-Sirén on kertonut jäävänsä lomalle neuvottelujen alkuun saakka." (Demari)- Sihteeri!
- Niin, herra Gallen-Kallela-Sirén?
- Tulkaa toimistooni, sanelen sähköpostin.
- Ettekö te nyt osaa itse kirjoittaa.
- Eikun nämä on suuria juttuja hei. Visuaalista vallankumousta. Meidän nyt pitää käyttää patruunaretoriikkaa päästäksemme täältä gutenbergilaisesta galaksista.
- No määpä tulen. No niin. Mitäs laitetaan.
- Kirjoita näin…"Arvon työntekijät…" eikun, "kanssakultturistit"… eikun, eikun… eikun näin! "Arvon mahdottoman mahdolliseksi kanssani tekijät, tervehdin teitä." Saitko sen?
- Sain.
- "Olemme tulleet risteykseen." Eikun. "Olemme rajapinnassa nykyisyyden ja tulevan kanssa"… eikun ootas… "Olemme yhdessä tuoneet metafyysisen yhteen fyysisen kanssa." Saitko?
- Sain.
- "Guggenheim-museo on tulevaisuus, me olemme nykyisyys. Kuten jo aikanaan käsinkirjoitus väistyi painokoneen tieltä, niin on Helsingin taidemuseonkin siirryttävä alfapaikaltaan ja osaksi sitä suurempaa uutta kokonaisuutta, aivan kuten haplophryne mollis -urokset kiinnittyvät naaraaseen voidakseen lisääntyä." Saitko?
- Sain.
- "Meillä jokaisella on rooli tässä elämässä, jokainen askeleemme on kohti tuhoa tai valaistumista. Mutta sielu, sitä yhteistä me kasvatamme kukin omalla pääomallamme, sillä taiteellisella näkökannallamme joka kasvattaa kulttuuria vailla semanttisia painoja. Siksi tiedämme, että vaikka emme välttämättä ole läsnä, on merkityksemme tärkeä." Saitko?
- Sain.
- "Osa teistä lähtee, osa jää - mutta rakkaus…se jää meihin kaikkiin. Mutta niin on ollut aina, vain muutos on pysyvää. Kiitos elämä. Kiitos te kaikki. Kiitos Guggenheim. Terveisin, Janne Gallen-Kallela Sirén." Saitko?
- Sain.
- Mitä siellä lukee?
- "Moro jätkät, koska nyt on niin, että minulle on maksettu hyvin siitä, että promoan Guggenheimia Helsinkiin, iso osa teistä saa kenkää. Mahtaa vituttaa. Se ei oikeastaan minua juurikaan napostele, pitäkää hauskaa jos meinaatte jotain duunia tällä muutenkin hataralla alalla keksiä. Töttöröö ja morjens, meitsi lähtee lomalle. T. Jansku."
- Se ei nyt ihan ollut sitä mitä hain…mutta kai tuokin toimii. Mistä muuten tiesit että lähden lomalle?
- HR:n tyypit kertoivat koko jutun ennen kuin pyysit mut tänne kuuntelemaan runoilemistasi. Kertoivat myös että minä saan kenkää. Että kiitti vain tyhjästä, mulkku.
- Jaa, juu…no mutta, ei muuta kuin kohti tulevaisuutta!

0 vastalausetta: