Pages

Spanair konkurssiin - lennot pysähtyneet

30.1.12

"Lentoyhtiö Spanair on lopettanut toimintansa myöhään perjantaina, yhtiö kertoo lausunnossaan. Lentoyhtiötä rahoittanut Katalonian aluehallinto ei kyennyt rahoittamaan sitä enempää.

Lennot pysähtyivät iltayhdeltätoista Suomen aikaa. Espanjan viranomaiset vaativat lausunnossaan, että lentoyhtiö täyttäisi velvollisuutensa matkustajia kohtaan.

Spanair lentää myös muun muassa Suomesta ulkomaille.

El Pais -sanomalehden mukaan lentojen peruuntuminen vaikuttaa 22 000 matkustajaan pelkästään tänä viikonloppuna. Yli 200 lentoa on peruttu viikonlopun aikana. Espanjalaisviranomaiset yrittävät selvittää, kuinka matkustajat saataisiin määränpäihinsä.

Lentoyhtiö ohjeisti lipun ostaneita asiakkaitaan kääntymään nettisivunsa puoleen.

...
" (Yle)*krsh*
- Hyvät matkustajat, täällä puhuu kapteeninne. Tervetuloa Spanairin lennolle JK132 Barcelonasta Helsinkiin. Odottelemme vielä hetken lähtölupaa, sitten siirrymme lähtökiitoon ja lähdemme kohti Suomea. Lämpötila Suomessa on noin -12 astetta, lentoaika kolme tuntia neljäkymmentäviisi minuuttia. Matkustamohenkilökunta tarjoilee teille juotavaa odotellessanne. Kiitos kärsivällisyydestänne.
*krsh*

***

*krsh*
- Hyvät matkustajat, täällä jälleen kapteeninne. Barcelonan kentällä tapahtuneen viivytyksen vuoksi joudumme odottamaan vielä hetken lähtölupaa, sitten siirrymme lähtökiitoon ja lähdemme kohti Suomea. Matkustamohenkilökunta tarjoilee teille pientä purtavaa odotellessanne. Kiitos kärsivällisyydestänne.
*krsh*

***

*krsh*
- Hyvät matkustajat, en ole enää kapteeninne. Juuri saamani tiedon mukaan lentoyhtiömme on mennyt konkurssiin ja näin ollen tämä kone ei lähde tältä kentältä enää mihinkään muualle kuin ulosottoon. Ilmeisesti reklamoidaksenne teidän pitäisi mennä firman nettisivuille, mutta tuskin nekään ovat enää pystyssä. Matkustamohenkilökunta tulee noutamaan pois virvokkeenne ja sämpylänne, että saisimme edes vähän realisoitua omaisuutta. Lisäksi pidämme matkalaukkunne itsellämme, koska löytäjä saa pitää. Itse sain myös kenkää takalistoon, joten seuraavaksi otan nätin asennon ja saattaa olla että riipasen kovan kännin. Aamulla tuntui hyvältä lähteä töihin, mut nyt vituttaa. Kiitos.
*krsh*

0 vastalausetta: