Pages

Ruotsin rikkaat luokkasafareista: "mitä ne kommunistit täällä tekevät?"

31.1.12

"Eihän Ruotsi tietenkään mikään luokkayhteiskunta ole?

Ehkä kuitenkin pikkuisen. Business Insider -sivusto kertoo, että Ruotsissa vieraileville turisteille on alettu järjestää uudenlaista nähtävyyttä, "luokkasafaria".

Allt åt Alla -yhtiö on alkanut järjestää kiertoajeluita, joissa käydään katselemassa "alaluokan" maisemia Tukholman keskustasta, mistä siirrytään vauraampiin Saltsjöbadenin kaltaisiin lähiöihin. Tarkoitus on murentaa käsitystä, että Ruotsissa ei olisi eroja yhteiskuntaluokkien välillä.

Kiertoajelut ovat olleet loppuunmyytyjä sen jälkeen kun niitä alettiin mainostaa muutama viikko sitten.

Vauraiden lähiöiden asukkaat eivät kuitenkaan ole ilahtuneita ilmiöstä. Esimerkiksi Nackan pormestari on kutsunut kiertoajeluita "lapsellisiksi", ja jotkut asukkaat ovat heittäneet turistibusseja kananmunilla.

"En ymmärrä, mitä ne kommunistit tekevät täällä. Ei kai se meidän syytä ole, että he ovat köyhiä", sanoi eräs nuori poika Nacka Värmdö Posten -lehden mukaan.
" (Talouselämä)- Gunilla!
- No mitä, Peter?
- Katso mitä kävin ostamassa! Nyt on meillä viimoisen päälle urheiluautot ja hankin niihin vielä erikseen meidän nimien mukaiset personoidut rekisterilaatat ja huomaatko kuinka niiden värit sointuvat kivasti tuohon meidän talon marmoriin?
- Oi Peter, sinä oot niin tyylikäs! Mutta minäpä ostin meille ihanat pihakalusteet, ne on teetetty erikseen käsityönä kuninkaalle mutta minä sain ne ihan pilkkahintaan, ei mennyt edes miljoonaa kruunua!
- Oi Peter, sinoot sitten hyvä! Kyllä meillä on niin kaunis ja ihana koti ja ai että meillä menee hyvin!
- Mutta Gunilla, katso! Tuolta tulee tuollainen kiertoajelubussi!
- Oih, ihan niin kuin Hollywoodissa on niitä tähtien kotien kiertoajeluita! No niin Peter, poseeraahan nyt, saavat turistit meistä kuvia!
- Jos näytän tälleen hauista? Hymyile sinäkin!
- Minähän hymyilen jo!
- Jotenkin kyllä upeaa, että ihmiset osaavat arvostaa meitä!
- Niin, ja meidän tyylitajua hankinnoissa! Rakastakaa meitä!
- Hetkinen, mitähän tuon bussin kyljessä lukee.
- Mitä?
- Odotahan, haen silmälasit...mitä ihmettä.
- No mitä?!
- Siinä lukee "Luokkasafari". Odotahan, googlaan nopeasti puhelimellani...ei helvetet sentään, se on sellainen bussi jolla ajetaan köyhistä paikoista rikkaisiin paikkoihin ja todetaan että Ruotsissa eriarvoistuminen on lisääntynyt!
- Mitä? Eikö ne tulleetkaan ihailemaan meitä?
- No ei! Tää on ilmeisesti joku poliittinen juttu! Ne väittävät, että eriarvoistuminen olisi jotenkin huono juttu!
- No mitä helevettiä! Ei kai se meidän syy ole, että toiset on köyhiä! Toi on jotenkin NIIN lapsellista, just tommosta kommunistien juttua.
- Gunilla, mihin sinä menet?
- Haen kananmunia ja heittelen bussia! Tänne tulevat katselemaan meidän hienoja juttuja, loiset! Ostakaa itse omat urheiluautonne ja kuninkaalliset pihakalusteenne!
- Odota! Minäkin haen haulikon ja ajan ne meidän mailta pois!
- KÖYHÄT, PAINUKAA HELVETTIIN!

0 vastalausetta: