Pages

Guggenheim-sopimuksesta vetäytyminen maksaisi miljoonia euroja

17.1.12

"Helsingin kaupungin ja Guggenheimin säätiön väliseen sopimukseen on Helsingin Sanomien tietojen mukaan tulossa useiden miljoonien eurojen sopimussakko.
Sakko lankeaisi Helsingin tai Guggenheimin säätiön maksettavaksi, jos jompikumpi osapuoli vetäytyisi sopimuksesta sen solmimisen jälkeen. "Keskustellaan miljoonaluokan maksusta", kaupunginjohtaja Jussi Pajunen vahvistaa HS:lle.
Helsingin kaupungin ja Guggenheimin säätiön juristit neuvottelevat edelleen sopimuksen yksityiskohdista. Kiire on kova, sillä aiesopimusta aiotaan esitellä valtuustoryhmille jo tällä viikolla.
Kaksi isompaa asiaa on neuvotteluissa vielä auki: sopimussakon suuruus ja lisenssimaksun määrittely.
Helsinki on ilmoittanut, että 24 miljoonan euron lisenssimaksu 20 vuodelta on katettava ulkopuolisella rahalla.
Guggenheim-sopimus on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn jo 30. tammikuuta ja kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi 15. helmikuuta. Guggenheimin säätiön hallitus kokoontuu välittömästi valtuuston kokouksen jälkeen päättämään asiasta." (HS)


*ringaling*
- Helsingin kaupunki, puhelimessa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.
- Heippa Jussi, täällä on Guggenheimin markkinoija hyvää päivää ja onpas kertakaikkiaan mukavaa, että sain sinut kiinni Jussi, tällaisella mukavalla asialla soittelen, että mukavaa että Jussi sinut siellä Helsingissä kiinni sain vai mitä Jussi?
- Päiv--
- Ja ihan ennen kuin mennään yhtään pidemmälle tässä puhelussa niin ilmoitan heti, että kaikki puhelumme äänitetään laaduntarkkailun vuoksi.
- Jaa, no tuot--
- Mutta tosiaan! Sellaista soittelin, että teidän kaupunkinne on yksi potentiaalisista Guggenheim-museon sijoituspaikoista. Nyt meillä onkin tällainen erikoistarjous käynnissä, 24 miljoonaa euroa 20 vuodelle, että mitäs sanotte, laitetaankos teille Guggenheim tulemaan.
- No siis tuota--
- Guggenheim-museohan on siis todella tunnettu designtuote ja se on muun muassa New Yorkissa, Bilbaossa, Berliinissä ja Venetsiassa ja joka kaupunki on siitä saanut paljon turismia ja hurjat määrät kaikkea hyvää, että mitenkäs, kiinnostaisiko ajatus siitä, että teilläkin olisi enemmän turistituloja?
- Kiinnostaahan se, mutta…
- Kiitos! Olemme yhteydessä!
*klik*

***

*ringaling*
- Guggenheimin asiakaspalvelu, kuinka voin auttaa?
- Se on kaupunginjohtaja Jussi Pajunen täällä hei.
- No hei.
- Sellaista soittelin, että kun meille tuli tänne Helsinkiin tällainen lasku, 24 miljoonaa euroa seuraavalle 20 vuodelle.
- Niin, se on normaali Guggenheimin lisenssimaksu.
- Mutta kun ei me olla tilattu sitä!
- Niinkö?
- Ei me olla.
- No voi voi. Voi voi, onkohan tässä nyt tullut joku väärinkäsitys.
- No on varmasti, emme nyt kyllä mitenkään voi laittaa 24 miljoonaa euroa tuosta noin johonkin museoon.
- Voi voi, on nyt kyllä ikävä juttu. Minulla nimittäin on täällä tällainen nauhoitettu puhelu, jossa te myönnytte ostamaan Guggenheim-lisenssin. Että kyllä me nyt peritään teiltä nämä rahat.
- Mitä hittoa! Enhän minä voi tehdä sellaisia ratkaisuja puhelimessa!
- Mutta nyt tämä tilanne on nyt tällainen enkä minä oikein voi tehdä tälle asialle mitään. Voi voi voi.
- Ettekö te nyt voi perua tätä laskua, perhana!
- Voin toki, mutta jos tarkistatte laskuissa tilausehdot sivulta 46, huomaatte paragraafissa 192 että mikäli vetäydytte sopimuksesta, saatte miljoonasakon.
- No mitä perhanaa!
- Voi voi, kyllä nyt on kovin ikävää tämä asia. Ehkä teidän on vain parempi maksaa se 24 miljoonaa euroa, saatte sitten oman Guggenheimin ja on sitä kiva kavereille näyttää.
- Ettehän te voi tällä tavalla--
- Voi kamaluus, kun en minä nyt voi tehdä tälle asialle mitään, että hei hei ja hyvää Guggenheimia.
*klik*

0 vastalausetta: