Pages

Ajokortti muuttuu radikaalisti!

12.4.12

"Uusista myönnettävistä ajokorteista tulee määräaikaisia ensi vuonna. Tavallinen henkilöauton ajokortti on uusittava 15 vuoden välein.

Voimassaolevat ajokortit pysyvät edelleen voimassa eikä nykyisten ajokortin haltijoiden tarvitse uudistuksen vuoksi tehdä mitään.

Muutos koskee henkilöautojen, moottoripyörien, mopojen ja traktorien uusia ajokortteja, jotka ovat uudistuksen jälkeen voimassa 15 vuotta kerrallaan. Kuorma- ja linja-autojen ajokortit ovat voimassa 5 vuotta.

Myös kortin ulkoasu muuttuu hieman. Kortin koko ja pääväri pysyvät ennallaan, mutta ulkoasu ja tietojen asettelu muuttuvat hieman.

Henkilöauton (B-kortti) ajo-opetus muuttuu kolmivaiheiseksi. Perusvaiheessa teoriaopetusta vähintään 19 tuntia sekä ajo-opetusta vähintään 18 tuntia.

Harjoitteluvaiheessa teoriaopetusta on yksi tunti ja ajo-opetusta kaksi tuntia. Syventävässä vaiheessa sekä teoriaopetusta että ajo-opetusta on kumpaakin neljä tuntia.

Myös moottoripyörä- ja mopokortin hankinta muuttuvat.
" (IL)- Ja sitten laitat tuon Visa Electronin tuonne lukijaan.
- Noin.
- Ja sitten näppäilet pin-koodin.
- Nnoin. Sinne meni rahat.
- Onneksi olkoon, Lissu! Sä oot nyt sitten virallisesti suorittanut ajokortin ensimmäisen osan. Minäpä kirjoitan sulle tästä tällaisen väliaikaisen ajokortin.
- Ihihii!
- Ei muuta kuin hyviä ajeluja!

***

(auton starttaus pihalla)

- Seis, Lissu!
- Mitä? Unohdinko mä jotain?
- Taisit unohtaa.
- Lompakkoni, laukkuni?
- Eikun sä olit ajamassa erehdyksessä pois autokoulun pihasta.
- Täh.
- Ykkösvaiheen kortilla sä saat ajaa tässä autokoulun pihalla niin paljon kuin sielu sietää. Sitten parin teoriatunnin ja parinsadan euron laskun jälkeen pääset ajamaan tätä korttelia ympäri. Kolmosvaiheen kortilla pääset ajamaan tolle huoltoasemalle kilsan päähän ja niin edelleen. Sadannen vaiheen kortilla saa sitten ajaa niin paljon kuin huvittaa.
- Mut mähän oon silloin seitsemänkymmentä.
- Ai niin, sulta otetaan kortti pois silloin.
- Ennen vanhaan oli kyllä parempi systeemi.
- Ennen vanhaan ajettiin autokolareita. Oletko joku misantrooppi?

0 vastalausetta: