Pages

Tv-maksujen perintä loppuu - Mistä työtä tilalle?

17.4.12

"Tv-maksu vaihtuu Yle-veroksi vuodenvaihteessa. Samalla loppuvat maksun keräämistä hoitaneiden työt.

Viestintävirastossa alkavat tässä kuussa koko tv-maksujen tulosalueen henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Tehtävät menevät alta noin 40:ltä päätoimiselta työntekijältä sekä noin 60:ltä osa-aikaiselta tv-maksutarkastajalta.

Hallintojohtaja Jorma Koivunmaan mukaan Viestintäviraston tehtävä on sopeuttaa toimintansa poliittisen päätöksentekijän tahtoa vastaavaksi.

– Tavoitteena on, että kaikki saisivat uuden työpaikan, Koivunmaa sanoo.

Useimmilla tv-maksutarkastajilla on muu päävirka valtiolla. Esimerkiksi monet poliisit ja haastemiehet ovat tehneet tarkastuksia oman toimen ohella eikä heidän toimeentulonsa ole kiinni Viestintäviraston tehtävistä. Sen sijaan Viestintävirastossa päätoimisesti maksujen perintään liittyviä tehtäviä hoitavat uhkaavat jäädä työttömiksi. Tv-maksuyksikössä on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä.

Viestintäviraston henkilöstö ry:n luottamusmies Kalle Pikkarainen on huolissaan siitä, että yksikön alasajo on lamauttanut osan väestä.

Pikkarainen kuitenkin kehuu työnantajan toimintaa vastuulliseksi. Sopeuttamistoimet on aloitettu jo viime vuoden puolella.
" (Demari)*ding dong*
- Niin?
- Jumalan päivää. Tiedättekö, missä aiotte viettää ikuisuutenne?
- Huh, luulin, että siellä olisi TV-lupatarkastaja.
- Ei sellaisia enää nykyään Yle-veron aikana ole.
- Onneksi! Mutta asiaan: olen tyytyväinen tämänhetkiseen hengelliseen vakaumukseeni.
- Oletteko kristitty?
- Olen.
- Jaha, tarkistetaanpas sitten se kirkollisverolappu.
- Täh?
- No onko sitä lappua.
- Ei...olen eronnut kirkosta.
- Ja silti rukoilette Jumalaa?
- No, niin...
- Tästä tuli sitten 100 euron sakko. Kirkko perii nyt myös takautuvan kirkollisveron siltä ajalta, kun Jumalaa on rukoiltu ilman kirkollisveroilmoitusta. Takautuva vero määrätään kaksinkertaisena, mutta enintään yhden vuoden ajalta. Maksu on aina vähintään 60 euroa.
- Voi voi. Kaikki rahani menivät nyt tässä.
- Luonnollisesti. Mitä muka luulitte Jeesuksen tarkoittaneen, kun hän sanoi "jättäkää kaikki mitä teillä on ja seuratkaa minua"?

0 vastalausetta: