Pages

Kittaako lapsesi liikaa limsaa? Näin saat hänet luopumaan tavastaan

16.4.12

"Paras keino vähentää lasten limsan juonnin määrää on olla tarjoamatta sitä aterioilla, kertoo uusi tutkimus. Tutkimuksesta uutisoi Msnbc.com.

Belgialaistutkimuksessa havaittiin, että paremmin tienaavissa perheissä lapset joivat 42 prosenttia vähemmän limsaa kuin vähemmän tienaavissa perheissä. Merkittävin selitys eroon erituloisten perheiden välillä löytyy kuitenkin vanhempien omista ratkaisuista: lapsille ei tarjota limsaa aterioilla, lapset eivät saa juoda limsaa milloin haluavat, eikä kotiin tuoda limsaa, tutkijat kertovat.

Tutkijat kirjoittavat raportissaan, että vanhemmilla on suuri vaikutus lapsen ruoka- ja juomatottumuksiin sitä kautta, mitä ruokaa he tuovat kotiin ja tarjoavat lapselle. Tutkimuksessa havaittiin myös, että lapsiin ei tepsi se, jos limsan leimaa epäterveelliseksi tai vanhemmat välttävät juomasta sitä lasten nähden.

Vaikka vanhempien esimerkki ja se, että he selittävät, miksi jotkut ruoat ja juomat ovat epäterveellisiä, on tärkeää, paras keino ehkäistä lasten limsan juontia on olla tuomatta sitä kotiin ollenkaan, tutkijat painottavat.

Tutkijat pitävät lasten limsan juonnin rajoittamista tärkeänä, koska sokeriset juomat on yhdistetty ylipainoon sekä kakkostyypin diabetekseen.
" (Helistin)- Syömään!
- Nam, makaronilaatikkoa!
- No niin, mitä haluaisit juoda ruoan kanssa? Meillä on piimää, maitoa, vettä ja limua.
- Limua!
- Mutta limuhan on sokeripitoinen kaloripommi. Etkö haluaisi kuitenkin maitoa?
- Haluan limua!
- No ota sitten limua. Voi hyvän tähden lapseni, kuinka minä nyt saisin sinut olemaan juomatta limua. Sen ostamatta jättäminen kun ei ole mikään vaihtoehto, eikä ainakaan se, että jättäisin tarjoamatta sitä ateriajuomaksi.
- Vaimo! Minä juon sitten ruoan kanssa kaljaa!
- Taasko? Maha kasvaa.
- No kun sitä nyt kerran jääkaapissa on.
- Kirottua! Sitä oluttakaan ei ostamattomaksi saa!

0 vastalausetta: