Pages

Donald Trump vaatii Skotlantia luopumaan tuulivoimahankkeesta

26.4.12

"Kiinteistömoguli Trumpin mukaan tuuliturbiinit ovat "rumia, meluisia ja vaarallisia". Turbiinit pilaisivat maisemat hänen uudella golfkentällään.

Amerikkalaisliikemies Donald Trump kävi keskiviikkona Skotlannin parlamentissa vaatimassa, että rannikolle suunniteltu tuulivoimapuisto hylätään. Trumpin mielestä tuulivoimalat pilaisivat hänen uuden golfkeskuksensa maisemat.

- Skotlanti, jos jatkat näiden hirviömäisten turbiinien politiikkaa, Skotlanti kokee vararikon, Trump pauhasi parlamentissa.

- Ne ovat rumia, ne ovat meluisia ja ne ovat vaarallisia. Jos Skotlanti jatkaa tällä tavoin, Skotlanti on pian vakavissa vaikeuksissa ja menettää turisminsa esimerkiksi Irlantiin, ja ne nauravat meille, hän jatkoi.

Skotlannin parlamentti selvittää, onnistuvatko vuoteen 2020 mennessä tavoitteena olevat vihreät suunnitelmat. Suunnitelmaan kuuluu 60-metristen tuuliturbiinien pysyttäminen kestävän energiantuotannon vahvistamiseksi.

Kun parlamentti pyysi Trumpilta todisteita väitteilleen, hän vastasi olevansa itse todiste.

- Minä olen todiste, olen maailmanluokan asiantuntija turismissa, Trump vastasi ja parlamentti purskahti nauruun.

Newyorkilaisen miljardöörin golfkeskuksen on määrä aueta heinäkuussa. Trump osti Aberdeenin lähellä olevan tontin 2006 ja maksoi siitä 4,5 miljoonaa puntaa eli 5,5 miljoonaa euroa.

Trumpin golfkenttä rakennettiin hiekkadyyneille huolimatta paikallisten ihmisten ja ympäristöjärjestöjen vastustuksesta. Dyyneillä pesi harvinaisia kahlaajalintuja, mutta dyynit jyrättiin maan tasalle golfnurmen alta 2009 ja 2010.

Skotlannin turismiviranomaiset sanovat tutkineensa, että 83 prosenttia turisteista ei koe tuuliturbiineja epämiellyttäviksi.
" (Yle)


- Kop kop, kop kop. Tervetuloa parlamenttiin. Vierailevana puhujana täällä Donald Trump.
- Hei kaikki, olen uskomattoman rikas ja kotini on silattu kullalla, mutta jostain syystä minulla ei silti ole varaa aidon näköiseen peruukkiin.
- Mitä te ylipäänsä teette täällä?
- Tulin puhumaan ekoystävällisistä energiaratkaisuista.
- Todellako? Olemmekin kaivanneet rohkeaa sijoittajaa, joka ymmärtäisi vihreän sähkön tärkeyden tulevia sukupolvia ajatellen, ja mikäli haluatte auttaa, olemme erittäin kiit--
- Ne ovat aivan perseestä.
- Mitä?
- No yritä pelata golfia kentällä kun siellä kauempana kuuluu fläpätifläp jostain hippivoimaloista! Ihan hirveetä! Fläp, fläp, fläp, siinähän menee putit pieleen.
- Tuotaa...eikös tämä nyt ole se paikka, johon rakensitte vastustuksesta huolimatta golfkentän harvinaisten kahlaajalintujen pesän päälle?
- No on! Ajattelin, että siinä pääsisi fläpätifläpistä eroon, mutta ei! Nyt pitää tuoda keinotekoista fläppiä! Ajattele nyt...upea golfkenttä jonka maisemat ovat aivan pilalla. Sillehän nauravat kaikki turistit. Minä ainakin nauraisin ja minä jos kuka olen turisti!
- Tuota...me ajattelimme kyllä ihan tätä tulevaisuuden energiaa...
- Mitä siitä? Kyllä niillä, joilla on väliä, on varaa maksaa vähän isompaakin sähkölaskua!
- Ei tämä nyt kyllä--
- Ja nyt kun pääsin tähän asti, niin eikö noihin skottikyliin voisi perustaa vaikka lisää mäkkäreitä. Ei teidän ällöruokia voi kukaan täysiverinen jenkki syödä. Täällähän viihtyvät kohta vain natiivit.
- Ööh...
- Ja voisitteko samalla kieltää köyhät? Hirveetä kattoo.

0 vastalausetta: