Pages

Kanerva: Tuntuu kuin olisi siivet leikattu pois

18.4.12

"Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) aikoo valittaa saamastaan tuomiosta hovioikeuteen. Medialle lähettämässään tiedotteessa hän kertoo yllättyneensä päätöksestä, ja pitää itseään syyttömänä.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva kommentoi saamaansa vuoden ja kolmen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta medialle lähettämässään tiedotteessa. Kanerva on tuomiosta yllättynyt.

- Asia on todella vakava ja rankka sekä käräjäoikeuden päätös kova. Tuntuu kuin ihmiseltä olisi siivet leikattu pois, kirjoittaa Kanerva medialle lähettämässään tiedotteessa.

Kanerva aikoo valittaa käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Hän kirjoittaa tuomion olevan väärä, sillä hän ei ole mielestään syyllistynyt rikokseen.

- Yllätyin päätöksestä, koska kaikki todistajalausunnot puolsivat syyttömyyttäni. Lisäksi käräjäoikeus joutui äänestämään tuomiosta, mikä sekin jo kertoo asian vaikeudesta ja hankaluudesta, Kanerva ilmoittaa.

Kanerva määrättiin ehdollisen vankeustuomion lisäksi pantavaksi viralta julkisista luottamustehtävistään. Kansanedustajan tehtävästä päättää eduskunta tuomion tultua lainvoimaiseksi.

- Poliittiselta puolelta asia on vielä kesken, koska lopullista tuomiota ei ole annettu. On mielestäni kuitenkin paikallaan, että selvennän asian etenemistä kokoomuksen eduskuntaryhmälle lähiaikoina, Kanerva tarkentaa.

Kanervan mukaan mitään puhetta ei ole ollut kansanedustajan luottamustehtävien tai valiokuntapaikkojen jättämisestä.
" (Yle)- Ile! Mites menee?
- Harmittaa. Tuntuu kuin munat olisi leikattu pois.
- Oletko nyt siis palliton mies?
- Haa, se antaa ehkä väärän kuvan. Tuntuu kuin siivet olisi leikattu pois.
- Mitä siellä oikein tapahtui, Ile?
- No siis ihan normaalia politikointia.
- Eli?
- No oli rikkaita ihmisiä, jotka sitten tukivat minun vaalityötäni. Ja sitten minä heidän asiaansa ajan. Ja sitten oli firma, jonka kautta rahaa pyöritettiin.
- No teitkö sinä rikoksen?
- No en mielestäni. Ja kaikki todistajatkin sanoivat, että olen syytön.
- Mitä laki sanoo?
- No mitä väliä? Etkö sinä usko poliitikkoa, kun hän sanoo olevansa syytön? Eihän kukaan äänestä valehtelijaa, joten koska olen poliitikko ja eduskunnassa, niin en voi olla valehtelija. Ja sitä paitsi kaikki todistajanlausunnot puolsivat syyttömyyttäni. Ja sitä paitsi olen itse sitä mieltä, että olen syytön.
- Eli siis sinua ei kiinnosta, mitä laki sanoo tässä asiassa?
- Siis mulla on tosi paha ja ikävä olla ja sinä kyselet lakijutuista? Hyvä sun on puhuu, ku sä et tiedä miltä musta tuntuu!

2 vastalausetta:

Ana kirjoitti...

Ikeros Kanerva.

statisti kirjoitti...

haha, loistava!