Pages

Koirakuiskaaja Suomeen, eläinsuojelijat huolissaan

10.4.12

"Helsingin eläinsuojeluyhdistys, Euroopan lemmikkikoirakouluttajien järjestö PDTE, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ja Suomen eläinkouluttajat ovat muiden muassa aktiivisesti lähteneet tiedottamaan, että Cesar Millanin metodit saattavat jopa pahentaa koiran käytösongelmia. Millanin toukokuinen Suomen-vierailu on saanut eläinten hyvinvointia edistävät järjestöt takajaloilleen.

– Millan käyttää ’ongelmakoirien’ koulutuksessa muun muassa sähkö- ja piikkipantoja, kurkunpäätä ja kieliluuta puristavaa niin sanottua Illusion-kuristuskaulapantaa, mahaan kohdistuvia potkuja, kylkiluiden välissä oleviin hermoihin ja kasvoihin tähdättyjä tökkäyksiä sekä koiran selättämistä ja pakottamista sitä pelottaviin tilanteisiin, järjestöt tiedottavat.

Liv-televisiokanavan mukaan Suomessa ei näytetä Koirakuiskaajan jaksoja, joissa käytettäisiin Suomen eläinsuojelulain vastaisia keinoja. Millanin ohjelma on myyty yli 80 maahan ja miehen Facebook-ryhmässä on reilusti yli 1 600 000 fania.

– Kun kouluttaja saavuttaa koiran luottamuksen ja kunnioituksen, on lopputuloksena uskollisuus. Silloin suhteessa on hyvää energiaa. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja kritiikkiä saa esittää, mutta sitä en niele, että haluaisin muka hallita koiria pelolla. Minä rakastan koiria, miksi haluaisin niiden pelkäävän? Millan sanoo Apu-lehden haastattelussa.
" (Aamulehti)- Cesar Millan, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun. Mukavaa, että pääsitte Suomen vierailullanne tänne.
- Kiitos.
- Aloitetaan kysymyksestä, joka kiinnostaa varmasti lukijoitamme eniten. Olette olleet otsikoissa viime aikoina syytettynä siitä, että metodinne ovat raakoja ja jopa koiran käytösongelmia pahentavia. Miten vastaatte tähän?
- *läps* Tuhma toimittaja! Väärä kysymys!
- Ai saakeli! Läpsäisitte minua naamaan!
- *potk* Tuhma toimittaja! Väärä reaktio!
- Mit? *mäisk*
- Tuhma toimittaja! Pitää olla iloinen ja kysyä oikeita kysymyksiä! *mätk potk hakk*
- Miksi hakk--AI SAATANA!
- *isk mätk lätk* Tuhma toimittaja! Ei kyseenalaisteta!
- Apua! Älä lyö enää!
- No niin, nyt tuli oikea reaktio. Niin mitä olitte kysymässä?
- Metodeistanne...
- Pitääkö kaivaa sähköpiiska?
- Niin, metodinne ovat hyvin toimivia. Mistä keksitte ne?
- Noo, minä olen eläinrakas, sieltä jostain se kumpuaa.

0 vastalausetta: