Pages

Nykyäiti synnyttää 2,5 tuntia kauemmin kuin 50 vuotta sitten

2.4.12

"Dailymail.com-sivusto uutisoi yhdysvaltalaistutkimuksesta, jonka mukaan nykyäidit synnyttävät huomattavasti kauemmin kuin aikaisemmin.

Yhdysvaltalaistutkijat vertasivat lähes 40 000 vuosina 1959–1966 tapahtuneiden synnytysten tietoja lähes 100 000 vuosina 2002–2008 tapahtuneisiin synnytyksiin ja huomasivat, että nykyäidin synnytys kestää keskimäärin 2,5 tuntia kauemmin kuin 50 vuotta sitten.

Pitkittynyt synnytys johtuu tutkimuksen mukaan siitä, että ensisynnyttäjien ikä on korkeampi kuin aikaisempi, minkä lisäksi yhä useampi nainen on ylipainoinen.

Myös muun muassa lääkitys synnytyksen aikana vaikuttaa synnytyksen kestoon. Esimerkiksi epiduraali pidentää synnytyksen kestoa noin 40–90 minuuttia.
" (MTV3)*ringaling*
- Jutta.
- No mummu täällä moi, tuutko hakemaan mut täältä kaupalta? En jaksa kävellä kotiin.
- Voi kuule mummu, kun minä oon just nyt synnytyssalissa.
- No synnytä ja tule sitten hakemaan.
- En minä oikein täältä nyt pääse.
- Kauanko siinä nyt oikein menee!
- No nyt olen ollut synnytyshuoneessa neljä tuntia.
- Just tuollaisia te nykynuoret olette! Jäätte sinne synnyttelemään tuntikausiksi ja jätätte vanhukset oman onnensa nojaan! Silloin kun minä olin nuori, niin mentiin saunaan, ponnistettiin vauva ulos ja sitten jatkettiin hommia! Ei ollut aikaa jäädä nautiskelemaan!
- Jos minä kysyn tuolta mieheltäni, että jos se hakisi sinut.
- Kuule, jos minä haluaisin sen juipin minua noutavan, olisin soittanut sille itse! Hyvää loppuelämää!
*klik*

0 vastalausetta: