Pages

Merisalo: Olen totaalisen järkyttynyt

18.4.12

"Kuuden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen vaalirahavyyhdissä tuomittu liikemies Arto Merisalo kertoo Yle Uutisille olevansa järkyttynyt. Merisalo on tällä hetkellä vapaalla jalalla, mutta käräjäoikeus on määrännyt hänet heti vangittavaksi. Yle Uutiset tavoitti Merisalon yhdeksältä aamulla.

Vaikka Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Arto Merisalon välittömästi vangittavaksi, vastasi hän kuitenkin Yle Uutisten puhelinsoittoon aamulla yhdeksän aikaan.

- Minä ja asianajajani emme tällä hetkellä tiedä, millä aikataululla tämä vangitseminen laitetaan täytäntöön. Olemme tässä ihan lähiaikoina yhteydessä viranomaisiin. Minulla ei ole tarkoitus pakoilla poliisia, Arto Merisalo sanoi Yle Uutisille.

Merisalon mukaan hänen saamansa rangaistus on erittäin kova.

- Oikeus ei millään tavalla hyväksynyt meidän esille tuomiamme asioita. Tälle vaalirahakohulle piti saada kasvot ja se olen nyt minä, Merisalo totesi Yle Uutisille.

Merisalo tuomittiin kuuden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjuksen antamisesta, rekisterimerkintärikoksesta sekä kirjanpitorikoksesta. Tuomiot liityivät Nova-yhtiöiden konkurssirikoksiin, Rovaniemen kelkkatehdashankkeen lahjusjuttuun sekä vaalirahaa jakaneen Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen epäselvyyksiin.

Merisalon asianajaja Harri Vento sanoo päätöksen ankaran tuomiolinja johtavan siihen, että "sallitun ja kielletyn menettelyn välinen rajanveto tulee liike-elämässä jatkossa ns. veteen piirretyksi viivaksi, joka konkurssitilanteissa voi johtaa Nova-jutun tavoin erittäin yllättäviin, ankariin ja henkilökohtaisesti katastrofaalisiin seurauksiin."

Merisalo aikoo ilmoittaa tyytymättömyytensä tuomioon ja valittaa hovioikeuteen. Määrättyjen tuomioiden osalta Merisalon asianajaja aikoo vaatia täytäntöönpanokieltoa, myös vangitsemiseen liittyen.

Sitä, vangitaanko Merisalo tänään, ei vielä tiedetä. Yle Uutiset seuraa tilannetta.
" (Yle)- Arto! Mitä kuuluu.
- Ei kovin hyvää. Olen järkyttynyt.
- Ai miksi?
- No tuli linnaa.
- Ai mistä.
- No, ruksailin kirjanpitoja laittomasti ja hoitelin lahjuksia.
- Ai jaa. No tiesitkö toimivasi laittomasti?
- No tiesin, ettei se ole laillista.
- Eli tiesit, että on laitonta?
- Joo, mutta ei siitä pitänyt jäädä kiinni.
- Mutta jäit kuitenkin kiinni?
- Joo.
- Eli jäit kiinni laittomuuksista.
- Joo.
- Ja tuli linnaa.
- Niin.
- Ja olet järkyttynyt?
- No olen! En mä osannut odottaa tällaista yhtään! Tulevaisuudessa voi käydä siten, että hämäräperäiset kirjanpitorikokset käsitetään oikeiksi rikoksiksi! Mitäs sitten tapahtuu? Arvaa onko silloin kivaa olla rikas?! Eikö kukaan ajattele meitä? Tässä nyt selvästi yritetään mustamaalata kaikki rehelliset epärehelliset liikemiehet!

0 vastalausetta: