Pages

Apple-pomolla riittää selityksiä: Kännykän langaton lataaminen on "itse asiassa monimutkaisempaa"

13.9.12

"Applen keskiviikkona julkistamassa uudessa iPhone 5:ssa ei ollut mahdollisuutta langattomaan lataamiseen, samalla tavalla kuin Nokian viime viikolla julkistamissa uusissa Lumia-puhelimissa.

Markkinoinnin mestarina Applen pitäisi nyt yrittää puhua tämäkin asia edukseen. Applen johtaja Phil Schiller onkin keksinyt jo selityksen sille, miksi puhelimen langaton lataaminen on huono idea.

Schiller sanoo AllThingsD:n mukaan, että langattomat laturit pitää yhä kytkeä seinään, joten ei ole selvää, kuinka paljon käyttömukavuutta ne lisäävät.

USB-johdon sen sijaan voi kiinnittää töpseleihin, tietokoneisiin ja niitä voi käyttää jopa lentokoneissa, Schiller selitti.

"Uuden laitteen luominen, joka pitää kiinnittää seinään, on itse asiassa useimmissa tilanteissa monimutkaisempaa", Schiller sanoi.

Samanlaista perustetta Schiller käytti myös NFC:n jättämiseen pois laitteesta. Aika näyttää, kuinka vakuuttavia perustelut ovat.
" (Talouselämä)- iPhone 5. Se on yksinkertainen. Se on upea. Menimme takaisin suunnittelupöydälle ja mietimme koko jutun uudestaan. Tuloksena on paitsi tehokas ja käyttäjäystävällinen, myös kaunis laite. Se on kuin pieni taideteos. GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, lisänä HSPA+, DC-HSDPA, ja kyllä, LTE…uusi pienempi liitin, jolla ladata puhelimesi seinästä ja--
- Anteeksi, herra esityksenpitäjä siellä!
- Niin?
- Miksi tätä puhelinta ei voi ladata langattomasti? Nokian uuden Lumian voi.
- Uuden laitteen luominen, joka pitää kiinnittää seinään, on itse asiassa useimmissa tilanteissa monimutkaisempaa. Laturi pitää joka tapauksessa kytkeä seinään. Eikä sen käyttö ole mukavaa.
- Täh?
- Kun puhumme langattomasta latauksesta, sähkö voi tulla mistä vain. Se on koditonta. Se on ilmassa leijuvaa orpoa sähköä. Meidän laitteemme toimii Sinun sähkölläsi. Se on Sinun iPhonesi, jossa on kaikki mitä Sinä tarvitset. Haluamme antaa Sinulle sen hetken, jossa Sinä ja iPhonesi voitte viettää hetken kahdestaan. Kun kiinnität latauspiuhan iPhoneesi, se on kuin kiinnittäisit perhesiteen. Kestävän, lämpimän, rakastavan perhesiteen. Koska sitähän se on. iPhone 5 ei ole puhelin. Se on perheenjäsen. Se tuntee Sinut ja Sinä tunnet sen. Emme halunneet turmella tätä kokemusta langattomalla latauksella.
- *snif* Kuinka kaunista. Eikö minun tarvitse siis koskaan luopua iPhone 5:stä?
- Ei tietenkään! Tämä on ikuista! Paitsi sitten kun iPhone 6 tulee niin tämähän on sitten ihan skeidaa. Siitä tulee sitten ihan oma keynotensa.

0 vastalausetta: