Pages

Nyt syttyi design-raivo: Kuvapari paljastaa älyttömän tempun Helsingin ytimessä

12.9.12

"Helsingin keskustaan avattiin kesällä Baana-pyöräkaista, ja sen koristukseksi kuvataiteilija Janne Siltanen teki skeitattavan taideteoksen Love Helsinki. Nyt asfaltti teoksen ympäriltä on kuitenkin rouhittu niin, ettei teoksen luona voi skeitata.

Teokseen kuuluu seinämaalauksen lisäksi maassa oleva veistos, jonka ympärillä voi skeitata. Nyt Facebookissa leviää kuitenkin kuva kaupungin tekosista: teoksen ympäriltä on kuorittu asvaltti pois. Siinä ei voi enää skeitata.

Skeittaajat ja kaupunkikulttuurin ystävät ovat teoksen häpäisystä tuohtuneita. Skeittaajien suosimalla Spot Digger -facebooksivulla on kommentoitu kiivaasti tuhon paljastavaa kuvaparia.

Asiaan on perehtynyt myös Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Hän kirjoitti Facebookissa ottavansa asvalttimysteeristä selvää heti aamulla, koska "yöllä on vähän vaikea saada ketään kiinni".

Helsinki on tänä vuonna maailman Designpääkaupunki.
" (IS)- No nyt se on valmis! Mahtava ja upea puisto, jossa kelpaa kaupunkilaisen kelliä ja saada vähän luontoa ankeuden keskelle!
- On kyllä hieno! Mukavat penkit ja kaikki! Täällä sielu lepää!
- Katos hei tonne.
- Mitäää.
- Nuoria. Istuvat noille penkeille ja hengaavat täällä. Pitävät ääntäkin.
- Ei niin saa tehdä! Kyllä kaupungin pitää olla hiljainen ja steriili! Haetaan piikkilankaa ja vedetään penkkien yli ja ympäri, ettei niillä voi istua.
- Just niin! Ei täällä voi olla miten vaan!

0 vastalausetta: