Pages

Irtisanova Metso kaavailee lisäosinkoa omistajille

19.9.12

"Jopa satoja työntekijöitä Suomessa irtisanova konepajayhtiö Metso kertoi 12. syyskuuta, että yhtiön hallitus ehdottaa ylimääräistä 0,50 euron osinkoa kutakin osaketta kohti. Lisäosinkoa yhtiö perustelee yhtiön vakaalla taloudellisella asemalla.

Keväällä Metso maksoi omistajille osaketta kohti 1,70 euron osingon.

Viime vuodelta jaettavasta lisäosingosta on tarkoitus päättää ylimääräisessä yhtiökokouksessa 12. lokakuuta. Lisäosinko maksettaisiin omistajille 24.lokakuuta 2012.

Metson suurimpia omistajia ovat valtion sijoitusyhtiö Solidium sekä työeläkeyhtiöt Ilmarinen ja Varma sekä Valtion eläkerahasto.

Solidium omistaa Metsosta 11,1 prosenttia, Ilmarinen 3,7, Varma 2,6 ja Valtion eläkerahasto 1,2 prosenttia. Viidenneksi suurin omistaja on pankkikonserni Nordea yhden prosentin osuudella.

Esimerkiksi Solidiumille 0,50 euron lisäosinko toisi yli kahdeksan miljoonan euron potin ja Ilmariselle vajaat kolme miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan lisäosinko tietäisi omistajille arviolta 75 miljoonan euron tulon.
" HS***

- Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen, onko teillä hetki aikaa?
- Totta kai. Oletteko joku toimittaja?
- No en nyt virallisesti, kirjoitan satiirista blogia internetiin.
- Vai internetiin! Kaikkea sitä nykyään. No mutta mitä halusitte kysyä?
- Yhtiönne hallitus ehdottaa ylimääräistä osinkoa omistajille, vaikka irtisanotte satoja työntekijöitä. Miten tämä on mahdollista?
- Annahan kun minä väännän rautalangasta! Nimittäin! Joukkoirtisanomiset korjaavat osakkeemme näyttämään paljon kauniimmalta! Hurja määrä menoja lähtee verrattuna tuloihin. Ja kun kerran osakekurssi nyt näyttää niin paljon paremmalta, niin pitäähän sitä nyt osingoilla palkita omistajat hyvästä tuloksesta! Döhh!
- Tuota...olen sanaton.
- Eikö ole nerokasta? Niin, se on tällaista se menestyksekäs bisneksenteko! Mutta meitsi lähtee nyt saunailtaan, moikka!

0 vastalausetta: