Pages

Jopa 1,8 miljardin euron it-hanke starttaamassa Suomessa

10.9.12

"Suomeen hankitaan uusi valtava sosiaali- ja terveysalan tietojärjestelmä. Potilastietojärjestelmän hankinnan kokonaisarvoksi on arvioitu Sitran selvityksessä 1,2 – 1,8 miljardia euroa.

Yhteistä järjestelmähankintaa valmistelevat Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Keravan kaupungit, Kirkkonummen kunta sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Jos kunnat niin päättävät, hankinta alkaa vielä kuluvan syksyn aikana. Jokaisen organisaation täytyy tehdä päätös, lähteekö mukaan hankintaan.

Ensimmäisenä asiaa käsittelee Helsingin terveyslautakunta ensi tiistaina.

Hankitaan neuvottelumenettelyllä

Hankinnassa käytetään neuvottelumenettelyä. Käytännössä tietojärjestelmän hankkimisesta julkaistaan ilmoitus, jonka perusteella halukkaat tarjoajat voivat tehdä osallistumishakemuksen.

Niiden joukosta valikoidaan ne yritykset, joiden kanssa neuvottelut tietojärjestelmän toimituksesta käynnistetään. Karsinnasta neuvotteluvaiheen aikana ja lopullisesta hankintasopimuksesta päättävät kaupungit ja kunnat sekä HUS kukin erikseen.

Tietojärjestelmän toimittaja on tarkoitus olla valittuna ensi vuoden lopulla. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön porrastetusti siten, että se on käytössä vuoden 2017 alussa.

Hankkeen isäntäkaupunkina toimii Helsinki. Hankejohtajana toimii Helsingin terveysasemien johtaja, lääketieteen tohtori Antti Iivanainen.

Hankintaa valmistelee hanketoimisto, jossa työskentelee sosiaali- ja terveydenhuoltoalan, tietohallinnon sekä juridiikan ammattilaisia.
" (Tietoviikko)- Isä...
- Poikani.
- Isä...kuinka voit?
- Poikani. Olen viimeisillä voimillani huomannut, että olen koko elämäni vain jahdannut rahaa. Minusta on tullut vihainen ja kärttyisä ja katkera vanha mies. Enkä ollut koskaan läsnä, kun olit pieni.
- Isä...
- Minä rakastin rahaa. Siksi minusta tuli tällainen. Mutta poikani, sinusta ei tarvitse tulla samanlainen.
- Mutta--
- Sinun pitää vihata rahaa. Siksi kirjoitinkin ehdoksi testamenttiini, että jotta voit saada omaisuuteni, kaikki 180 miljardia euroa, sinun tulee tuhlata neljässä vuodessa 1,8 miljardia euroa.
- Mutta isä - kuinka minä sen teen? Minähän olen vain sosiaali- ja terveysalan päättävä henkilö.
- Luotan siihen, että keksit jotain. Hyvästi, poikani.
*piip piip piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii*

0 vastalausetta: