Pages

Halpabussiyhtiö haluaa mukaan Helsingin lähijunaliikenteeseen

2.5.12

"Halpabussiyhtiö Onnibussi saattaa lähivuosina laajentaa toimintaansa myös raiteille. Yhtiö tähyää erityisesti pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteeseen.

Onnibussi on perustanut raideliikennettä varten sivutoiminimen Onnirail. Onnibussin toimitusjohtaja Pekka Möttö on raideliikennesuunnitelmista vielä vaitonainen.

Hän kuitenkin myöntää, että yhtiö saattaa pyrkiä apajille, jos pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne avataan kilpailulle vuonna 2017, jolloin VR:n nykyiset sopimukset päättyvät.

Myös Tampereen tuleva ratikka- ja lähijunaliikenne kiinnostaa.

”Tamperetta ei suljeta pois ja pääkaupunkiseutua ei todellakaan suljeta pois suunnitelmista”, Möttö muotoilee.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Onnibussi saattaa myös avata uusia bussilinjoja kesäkuussa.

Yhtiö on hakenut lupia Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Raision väleille. Jos lupa heltiää, liikennöinti alkaa kesäkuun alussa.

Tähän asti yhtiö on liikennöinyt Tampereen ja Porin välillä. Liput maksavat halvimmillaan kolme euroa, enimmillään 15 euroa, kyseisen linjan vilkkaudesta riippuen. Lippu on sitä kalliimpi, mitä suositumpi vuoro on kyseessä ja päinvastoin.

Pekka Möttö on yhtiön alkutaipaleeseen tyytyväinen.

”Yritys toimii tällä hetkellä kannattavasti pelkillä matkustajatuloilla niin, että matkustajat oikeasti maksavat omat matkansa, ilman mitään yhteiskunnan tukia. Se on kova temppu, kun ajattelee tätä toimialaa”, Möttö sanoo.
" (Vihreä lanka)


- Seutulippu.
- Okei, se olisi 75 euroa.
- Mitä?!
- Konduktööriltä ostettuna lippu on 75 euroa.
- Hävytöntä!
- Verkossa ilmoittautumalla olisi ollut halvempaa.
- Selvä, jään seuraavalla asemalla pois ja menen ilmoittautumaan verkossa.

***

- Kulta, etkö sä mennytkään töihin?
- Piti kävellä takaisin kotiin. Ihan käsittämätön junahinta nykyään. Pitää ilmoittautua verkossa jos tahtoo mennä halvalla hinnalla.
- Okei, miten se toimii?
- Katotaan. Ensin mennään noille sivuille...ja sitten näköjään täällä on eri hinnat seutulipuille riippuen siitä, kuinka lähellä reissu on. Kello neljän ja kuuden välillä olevat vuorot ovat myös kalliita, ilmeisesti koska porukka tulee silloin töistä.
- No mut kato, sä oot nyt heilunut täällä nettisivuilla niin pitkään, että tossa kello 10 olis halpa seutulippu, vain 3 euroa. Varaa se! Äkkiä!
- Varaan! Huh, nyt se pompsahti heti kuuteen euroon mun varauksen jälkeen.
- No mutta nyt pääset töihin. Hyvää työpäivää, kulta!

***

- Heipä hei. Minulla onkin jo tämä ennakkoon ostettu seutulippu. Ei tullut kalliiksi.
- Mmhm. Montakos laukkua sulla on?
- Täh. Tämä olkalaukku ja tämä selkäreppu.
- Joo, sulla sais olla vain yksi laukku sun verkkoilmoituksesi mukaan. Nyt täytyy tehdä niin, että me laitetaan toi sun toinen laukku junan laukkusäilytykseen ja sun pitää maksaa check in -maksu.
- Just. Paljonko se sitten on?
- 75 euroa.

0 vastalausetta: