Pages

Dan Brownin uusi Langdon-kirja sukeltaa Danten maailmaan

16.1.13

Menestyskirjailija Dan Brown julkaisee toukokuussa uuden kirjan. Kirjan nimi on Inferno, ja se on jatkoa Brownin aikaisemmille Robert Langdon -tarinoille.

Uuden kirjan nimi viittaa Danten Jumalaisen näytelmän ensimmäiseen ja tunnetuimpaan osaan. Tarinan tapahtumapaikkana on jälleen Italia.

"Vaikka olen lukenut Danten Infernoa opiskeluaikoinani, vasta nyt ymmärrän hänen työnsä merkityksen nykymaailmassa", sanoi Brown BBC Newsille.

Yhdysvaltalaiskirjailijan tuoreimman kirjan nimi paljastettiin sosiaalisessa mediassa. Fanit pääsivät ratkomaan kuva-arvoitusta, joka paljasti nimen pala palalta.

Symbologi Robert Langdon on esiintynyt aiemmin kolmessa Brownin kirjassa: Enkeleitä ja demoneita, Da Vinci -koodi sekä Kadonnut symboli.

Da Vinci –koodia myytiin Suomessa yli 150 000 kappaletta ja se oli vuoden 2005 myydyin käännetty kaunokirjallinen teos.

HS


- Heippa Dan! Mitäs luet?
- ...
- Et kai lue...onko se?
- No mitäpä luulet.
- Voi ei, sehän on...

***

- Jumaliste sinun ja näiden cliffhangeriesi kanssa. Olin siis sanomassa, että sinähän luet Viisikkoa.
- Jep, tarkemmin ottaen Viisikko ja tornin salaisuus -kirjaa.
- Miksi?
- No, minä otan tästä oppia uuteen kirjaani. Tai siis juonenkäsittelyn. Poistan siitä sen koiran ja korvaan jonkun henkilöistä Robert Langdonilla.
- Uuteen kirjaasi? Mistä aiheesta aiot kirjoittaa?
- Et voi uskoa, jos kerron.
- Kerro!
- Aiheeni on...

***

- Lopeta!
- Okei, okei. Aiheeni on Danten Jumalaisen näytelmän Inferno-osuus. Luin sitä taas tässä yksi päivä.
- Jumalaista näytelmää? Miksi?
- Eikun siis pelkkää sitä Inferno-osaa. Ei kai kukaan ikinä käsittele mitään muuta kohtaa siitä kirjasta? Joka tapauksessa, yritin keksiä, mitä hengellistä tarustoa hyväksikäyttäisin seuraavassa kirjassa. Ja tiedätkö mitä?
- No?
- Ymmärsin nyt vasta, että...

***

- Nyt Dan jumalauta.
- Niin, olin sanomassa, että luin Infernoa silloin opiskeluaikoinani, vasta nyt ymmärrän hänen työnsä merkityksen nykymaailmassa.
- Mitä tarkoitat?
- Luulin aina, että se on pölyinen vanha kirja, jossa puhutaan helvetistä, mutta nyt tiedän että se on pölyinen vanha helvettiä käsittelevä kirja, jota hyväksikäyttämällä tienaan itselleni aivan infernaaliset määrät lisää rahaa.

0 vastalausetta: