Pages

Kysykää, niin teille vastataan I: Maitotuotteista ja italialaisista joukkoliikennevälineistä

7.1.13


- Tuomas!
- No mitä, Tuomas.
- Muistatko silloin kun kirjoitin sosiaaliseen mediaan pyynnön siitä, että saisimme kysymyksiä vastattavaksi uudelle kysymys ja vastaus -palstalle?
- Joo, se kopio siitä Walter de Campin vastaavasta.
- Ei ole kopio.
- No mutta se, johon et varmasti saisi kysymyksiä.
- Ahaa, sinä vähäuskoinen pääni sisäinen ääni! Saimme rutkasti kysymyksiä vastattavaksi.
- Just. Eli sen lisäksi, että pitäisi joka arkipäivä keksiä jotain hauskaa kirjoitettavaa sinä päätit ottaa tuollaisen vielä meidän niskoillemme. Hienosti tehty, hermanni.
- No niin, kaivetaanpas täältä meidän kirjelaatikostamme ensimmäinen kys--
- Ei meillä ole sellaista tv:stä tuttua kirjelaatikkoa.
- No okei, kopioidaan tuolta netistä. Nimimerkki Morre kysyy:

Missä menee syötävän ja juotavan raja? Esim. jogurtti (pl. juotavat jogurtit). Onko se syötävää jos sen syö lautaselta vai juotavaa, jos sen juo tölkistä? Ei kai se nyt molempia voi olla?

- Heipä hei Morre ja kiitos kysymyksestä! Kysymyksesi on hyvin tärkeä ja askarruttava ja--
- Tärkeä ja askarruttava? Sehän tenttaa jotain pikkufaktaa jostain ruoka-aineesta!
- Shh. Meidän ensimmäinen kysymyksemme. Koita nyt käyttäytyä. Niin, Morre…meidän tulee ensin miettiä sanojen syötävä ja juotava etymologiaa. Meidän täytyy pohtia syömistä joko kultturellisena aspektina joka--
- Ole hiljaa. Kukaan ei jaksa lukea tuollaista. Morre, minäpä selitän. Käyn jääkaapilla. Tässä on jogurttia, kaadan sen lasiin. *shuumm* Noin. Siitä voi juoda. Se on siis juotavaa. Sitten tässä on sitä samaa jogurttia, jonka parasta ennen -päivä on ollut noin kuusi kuukautta sitten, koska Tuomas ei osaa siivota jääkaappiaan. Kaadetaan se lasiin. *plöts* Sitä ei voi juoda, koska se on tuollainen kiinteä ellottava hyhmä. Näin ollen pääsemme lopputulokseen, että syötävän ja juotavan raja menee parasta ennen -päivässä. Seuraava kysymys!
- No minäpä luen. Nimimerkki Linnea tenttaa seuraavaa:

Miten on mahdollista, että kerta toisensa jälkeen yksittäispakattujen tuotteiden (esim. cheddarjuusto) kääreet jäävät keittiön pöydälle, kun esim. maitotölkit kyllä löytävät paikkansa?

- Sellaisen sitten luit.
- Tämän kysyjän on pakko olla nainen.
- Haloo, Sherlock! Kysyjän nimimerkki on Linnea. Mitäpä veikkaat?
- Niin, mutta jo kysymyksenasettelusta.
- Ethän sä voi niitä kahta erottaa. Enää.
- No, joka tapauksessa kysymys on hyvä, ja--
- Tämäkin kysyy jostain keittiöjutusta! Oletko sä joku köyhän miehen Harri Syrjänen?
- Älähän nyt. Kysymys on oiva. Cheddarjuusto on vastaavalla tavalla maitotuote, kuin esimerkiksi maito. Emme siis voi lähteä tutkimaan keittiön pöydältä roskiin päätyviä asioita välttämättä alkuperäaineen perusteella. Emme myöskään voi--
- Meinaatko sä siis oikeasti käydä läpi kaikki asiat, miten sitä EI voi selittää? Kuten vaikka horoskoopin tai euriborin mukaan?
- No, täytyyhän meidän toki selvittää ne asianhaarat, joiden mukaan--
- Eikä tarvitse. Hyvin yksinkertaista. Cheddarjuustot ovat yksittäispakattuja. On muovi, jonka sisällä on muovia. Siitä tulee kasa erillisiä muovinpaloja. Sen sijaan maitotölkki on yksi pahvinen tötsä. Sen voi nostaa näppärästi käteen tai sitten laskea alas. Yleisesti ottaen sen siirtämiseen menee vähemmän keskittymistä, joten tötsä siirtyy nopeammin. Capiche?
- Mut--
- Tötsä siirtyy nopeammin. Se on vastaus. Nyt lue seuraava kysymys. Ja se on tämän kerran viimeinen.
- Okei, minäpä luen. Tämä on nimimerkiltä Susanna. Hei, nää taitaa olla kaikki mimmejä muuten! Tässähän vois koittaa seuraavaksi vaikka jotain iskurepl--
- Lue vaan se kysymys.
- Luen.

Miten VR:lle tulee Suomen talvi AINA yllätyksenä? Joka vuosi! Suomessa?! Ja miksei samaisen talven sattuessa voida hankkia niitä ratikoita vaan suoraan Saksasta (kuten ennen), kun ei niitä italialaisten kulkuvälineiden arkkitehtuuria voi kuitenkaan muokata Suomen sääoloihin sopiviksi...

- Tässähän oli kaksi kysymystä.
- Niin oli.
- No, vastataan nyt sitten vielä, vaikka minulla oli kyllä jo kiire tekemään jotain tärkeämpää.
- Ai mitä?
- No vaikka seuraamaan maalin kuivumista.
- Et ole kovin yhteistyökykyinen.
- Mitäs keksit tyhmiä ideoita.
- No vastaa sitten jotain Susannalle.
- Vastaan. VR:lle tulee Suomen talvi aina yllätyksenä siitä syystä, että johtoryhmänsä on aina talven aikaan jossain banaanitasavallassa paistattelemassa. Ne eivät ole koskaan läsnä, kun täällä tuulee räntää vaakasuoraan joten niiden näkökulmasta talvi on vain joku myyttinen käsite. Ne italialaiset kulkuvälineet ovat meillä liikenteessä, koska niiden firmojen omistajat istuvat VR:n tyyppien kanssa samaan aikaan siellä aurinkorannalla poltellen sikaria ja tilaten ylihintaista mai taita yläosattomilta ja alaikäisiltä tarjoilijattarilta.
- Kuulostaa aika kyyniseltä.
- Sellaista se on.
- Minulla on vielä yksi kysymys...
- Eikä ole. Minä menen nyt. Heippa.

Jos haluat joskus tulevaisuudessa Fiktiivisten keskustelujen vastaavan juuri sinun kysymykseesi, laita kysymys kommenttina tähän tekstiin, sähköpostilla osoitteeseen fiktiivisiakeskusteluja ät gmail piste com tai vaihtoehtoisesti jätä viesti FB-sivullemme.

Kysymyksiä, jotka olemme jo saaneet, joita ei tarvitse enää lähettää:
- Mitä järkeä tässäkin oli?
- Miksei tämä ollut hauska?
- Olisiko kannattanut jättää tämäkin typerä idea toteuttamatta?

2 vastalausetta:

Morre kirjoitti...

Oi kiitos Tuomas tästä valaisevasta vastauksesta xD

Tuomas kirjoitti...

Olkaa hyvä! Vihdoinkin interaktiota lukijoiden kanssa!