Pages

Mies lähti Tuusulassa kauppaan – päätyi Kuopioon käyttämään huumeita

2.1.13

Tuusulalainen mies oli syyskuussa 2011 kotipaikkakunnallaan grillijuhlissa, kun hän lähti autolla kauppaan. Hän oli ottanut avaimet ja pyytänyt toiselta mieheltä lupaa lainata tämän vaimon autoa. Mies ei saanut vastausta, mutta hän tulkitsi vaikenemisen luvaksi.

Kauppareissulla miehen suunnitelmat muuttuivat ja hän päätyi Kuopioon käyttämään huumeita. Mies oli ajatellut palauttavansa auton seuraavana aamuna tai viimeistään iltapäivällä kello 14:ään mennessä, eikä ilmoittanut suunnitelman muutoksesta laina-auton omistajalle. Palautusaikataulu ei pitänyt, koska poliisi otti miehen kiinni Kuopiossa.

Mies, jonka vaimon autoa oli lainattu, kertoi poliisille, ettei ollut antanut lupaa lainata autoa, koska lainaajan aikaisempienkin reissujen jälkeen autoa oli pitänyt hakea ympäri Suomea.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi vuonna 1981 syntyneen miehen varastaneen auton ja käyttäneen reissunsa aikana huumeita. Hänellä on myös aikaisempaa historiaa vastaavanlaisista rikoksista, joten mies tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mies vaati Itä-Suomen hovioikeudessa, että hänet tuomitaan vankeuden sijasta yhdyskuntapalveluun. Hovioikeus hylkäsi valituksen, koska jo kahdessa soveltuvuusselvityksessä oli todettu, ettei miehellä ole edellytyksiä selvitä yhdyskuntapalvelusta.

Savon Sanomat


- Hei Markku!
- No mitä.
- Makkaraa olis vielä, mutta sinappi on loppunut. Käytkö ostamassa?
- Okei. Turun sinappia?
- Eikun se on nykyään Unileverin monikansallinen merkki. Tuot Auran sinappia.
- Selvä. Mitä jos ei ole?
- Sitä on oltava. Muuten ei ole takaisin tulemista.
- Mutta...
- Auran sinappia tuot, muuten mulle on sama vaikka päätyisit nistiksi Kuopioon. Onko ymmärretty?
- Mut--
- Onko ymmärretty?
- On.

0 vastalausetta: