Pages

YIT rakentaa taloja Siperiaan

17.1.13

YIT-konsernin venäläinen tytäryhtiö YIT Uralstroi on ostanut tontin Tjumenin kaupungista Länsi-Siperiasta.

Reilun kolmen hehtaarin suuruisella tontilla käynnistetään asuinkorttelin rakentaminen vuonna 2013. Kortteliin valmistuu yhteensä kuusi 18-kerroksista taloa, joihin on suunniteltu kaikkiaan 890 asuntoa. Kokonaisuudessaan YIT rakentaa tontille yli 40 000 asuinneliötä sekä noin 2300 neliötä muita tiloja.

Lähes 700 000 asukkaan Tjumen on yksi Venäjän vauraimmista kaupungeista. Kaupungin asukasluku lähialueet mukaan luettuna kasvaa miljoonaan todennäköisesti jo tällä vuosikymmenellä. Maakaasu- ja öljyvaroistaan kuuluisa Tjumenin alue sijaitsee Länsi-Siperiassa noin 2000 kilometrin päässä Moskovasta.

YIT on tehnyt Länsi-Siperiassa aiemmin öljy- ja kaasualan projekteja.

– Nyt palaamme kaupunkiin rakentamaan asuntoja. Uskon, että aiempi kokemuksemme edesauttaa uusien projektien menestyksellistä toteuttamista, kertoo YIT:n Uralin alueen kehitysjohtaja Fjodor Voropajev.

Tekniikka&Talous


- Et pysty.
- Pystyn.
- Et varmasti pysty. Et edes sinä.
- Lyödäänkö vetoa?
- Lyödään vain. Kahdestakympistä.
- Selvä. Odota hetkinen.
- Odotan.

***

- No niin. Tässä se on.
- Nyt jo?
- Nyt jo. Lue.
- "Nyt myynnissä ainutlaatuinen kansainvälisessä ympäristössä sijaitseva perheasunto, joka on kokoaan suurempi. Ikimetsät kävelymatkan päässä. Koe vuodenajat sellaisina kuin ne on tarkoitettu! Upeat maastot pidemmillekin lenkeille. Tunne musiikin ja kirjallisuuden kulturelli ilmapiiri Fjodor Dostojevskin ja Aleksandr Solženitsynin jalanjäljissä! Tämä tarjous ei toistu! Aikaile älä, Siperiaan!"
- No?
- Perhana. Tuossa on kaksikymppinen.

0 vastalausetta: