Pages

Mitä vapaampi nainen, sitä vaikeampaa on rakkaus

15.1.13

Nuorilla naisilla on enemmän valinnanvaraa kuin koskaan ennen – ja se vasta tekeekin rakastumisesta hankalaa.

Enää parikymppisillä ei ole painetta mennä naimisiin tai perustaa perhettä niin pian kuin mahdollista. Ehkä juuri siksi, he ovat epävarmempia rakkaudessa kuin edelliset sukupolvet, psykoterapeutti Leslie Bell väittää uudessa kirjassaan Hard To Get.

– Parikymppisten naisten on vaikea olla haavoittuvaisia ja ilmaista tarpeitaan. He kaipaavat tyydyttävää seksiä ja parisuhdetta, mutta haluavat myös suojella itseään pettymyksiltä, Bell kertoi The Guardianille.

Nuoret naiset ovat koulutetumpia kuin koskaan ja heidän elämänsä on täynnä mahdollisuuksia. Kukaan ei kuitenkaan neuvo, miten vapauksien tulvassa pitäisi luovia.

– Haastattelemani naiset eivät tunteneet olevansa elämänsä huipulla, vaan ymmällään siitä, mitä seksuaalinen vapaus tarkoittaa.

Sen sijaan, että käyttäisivät vapaat vuotensa erilaisten mahdollisuuksiensa tutkimiseen, naiset tuskailevat ristiriitaisessa tilanteessa. Elokuvat ja kirjat opettavat, että pitää olla itsenäinen ja kokeilla kaikkea mahdollista ennen sitoutumista, mutta toisaalta niiden viesti on myös, että naimisiin pitäisi mennä ennen kuin on "liian myöhäistä". Leslie Bellin mielestä ristiriitaiset neuvot aiheuttavat ongelmia.

– Vaikka naiset haluaisivatkin miehen, he eivät kehtaa tunnustaa sitä.

Me Naiset


- Pipsa! Herätys!
- Kuka sinä olet?
- Olen haltiakummisi ja vips, heitän sinut pois arkaaisista nyrkki-ja-hella -ajatusmalleista uuteen aikaan, tarkemmin ottaen vuoteen 2013!
- Vau!
- Olennaisinta sinun Pipsa on nyt muistaa, että sinä olet vapaa! Voit tehdä ihan mitä haluat! Sinulla ei ole rajoitteita eikä kukaan kerro sinulle mitä sinun on pakko tehdä!
- Voinko siis oikeasti tehdä mitä haluan? Oikeasti seurata oman sydämeni ääntä?
- Ilman muuta! Paitsi siis sinun täytyy olla ensin itsenäinen ja kokeilla kaikkea mahdollista ennen sitoutumista ja mennä naimisiin ennen kuin on liian myöhäistä.
- Onko pakko?
- On.
- Mutta juurihan sinä sanoit, että minä saisin valita its--
- Nainen on nyt hiljaa ja tekee kuten on käsketty.

0 vastalausetta: