Pages

Nokia vähentää 10 000 työpaikkaa – Suomesta 3 700

14.6.12

"Matkapuhelimia valmistava Nokia vähentää Suomesta 3 700 työntekijää ensi vuoden loppuuun mennessä. Kyseessä on mitä todennäköisemmin suurin määrä Suomessa kerralla irtisanottuja työntekijöitä.

Yhteensä maailmanlaajuisesti työpaikkoja karsitaan enintään 10 000.

Nokian palveluksessa oli ennen irtisanomisia kaikkiaan 56 000 työntekijää.

Salon tehdas lakkautetaan, Oulun tuotekehitysyksiköstä karsitaan runsaasti työpaikkoja ja tuotekehitystyksikkö Saksassa Ulmissa lakkautetaan.

"Keskitymme selvemmin kuluttajien eniten arvostamiin tuotteisiin ja palveluihin, sekä jatkamme samalla investoimista innovaatioihin, jotka ovat aina olleet tärkeitä Nokialle", sanoo toimitusjohtaja Stephen Elop tiedotteessa.

Nokian liiketoiminnan näkymät ovat muutenkin huonontuneet. Yhtiö arvioi matkapuhelinyksikön liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä olevan toisella vuosineljänneksellä enemmän tappiolla kuin tammi–maaliskuussa.

Alkuvuonna yksikön liiketappio oli 127 miljoonaa euroa.

Nokia suunnittelee investoivansa vahvasti tuotteisiin ja kokemuksiin, joiden avulla Lumia -älypuhelimet erottautuvat kilpailijoista ja ovat yhä useamman kuluttajan saatavilla.

Lisäksi yhtiö jatkaa investointeja paikkatietopalveluihin.

Salossa Nokian päätös tarkoittaa jopa 850 työntekijän vähentämistä matkapuhelintehtaassa ja sitä tukevissa toiminnoissa.

”Suunnitellut vähennykset ovat raskaita ja johtuvat aiotuista toimenpiteistä, joiden uskomme olevan välttämättömiä Nokian pitkän tähtäimen kilpailukyvyn turvaamiseksi”, Elop sanoo tiedotteessa.

”Emme tee henkilöstöömme mahdollisesti vaikuttavia suunnitelmia kevyin perustein ja työskentelemme lujasti sen eteen, että vähennysuhan alla olevat työntekijämme saavat tarvittavaa tukea, vaihtoehtoja ja neuvoja uusien mahdollisuuksien löytämiseksi."

Uutistoimisto Reutersin mukaan Elop on leikannut Nokian toimitusjohtajana ollessaan yli 40 000 työpaikkaa.
" (HS)(10. syyskuuta, 2010)

- Haloo, kuuluuko tästä mikrofonista mitään? Haloo? No niin, nyt. Heipä hei, minä olen Jorma Ollila eli Ollilan Jorma, heh. Ja tämä tässä on Stephen Elop, sanokaahan Stephenille päivää tai sanokaapa vaikka että hello, ei se varmaan suomea ymmärrä. Stephen on meidän uusi toimitusjohtaja. Stephen tässä on hyvin pätevä jätkä ja vie Nokian uuteen nousuun.
- Hello everybody.
- Elopin tehtävänä on varmistaa, että vastaamme asiakkaiden vaatimuksiin.
- It's cold in here but it's also cold in Vancouver.
- Olennaisinta on tietää, että Elop ymmärtää suomalaisten merkityksen Nokialle.
(Kauppalehti)

***

(8. helmikuuta, 2011)

- Päivää, olen Stephen Elop joka puhuu nyt englantia, mutta se on käännetty suomeksi. Tilanne on nyt se, että se mitä Nokia on tehnyt aiemmin, on ollut ihan skeidaa. Olemme palavalla öljylautalla, sieltä pitää hypätä pois. Se tarkoittaa sitä, että MeeGoa emme enää kehitä ja Symbian on ihan skeidaa, sitä ei käytä erkkikään. Toivottavasti tämä keskustelu ei leviä ihmisille, koska tällä hetkellä suurin osa myynnissä olevista puhelimistamme on Symbian-puhelimia ja tällainen kommentti saattaisi vaikuttaa aika negatiivisesti myynteihimme.
(MTV3)

***

(11. helmikuuta, 2011)

- Päivää, Stephen Elop täällä taas. Muistatte varmaan kun tuossa pari päivää sitten kertoilin, että meidän puhelimet ovat skeidaa. No, nyt tehtiin diili Microsoftin kanssa, niin saadaan softat sieltä ja tehdään Windows-puhelimia. Osa teistä saa kenkää, mutta ei se ketään, koska kohta meillä on maailman parhaat puhelimet ja saadaan aivan älyttömästi fyrkkaa. Tästedes ei tarvitsekaan sitten kenkiä ulos ketään. Muistattehan: minä ymmärrän suomalaisten merkityksen Nokialle, joten sanaani voi luottaa.
(Yle)

***

(13. helmikuuta, 2012)

- No moi, se on Elopin Stephen taas täällä moi. Sitä tulin vain kertoilemaan, että Nokia ei enää ole palavalla öljylautalla. Se oli vuosi sitten, nyt on kaikki muuttunut. Olen optimistinen uudesta strategiastamme. Kaikki on tästedes hyvin. Olkaa rauhassa.
(Kaleva)

0 vastalausetta: