Pages

Yritys avasi palvelun: Eroon vaikeasta vuokralaisesta

7.6.12

"Mitä tehdä? Lavuaarit ovat kappaleina ja parketti murusina. Asunnonvuokraajaa hirvittää, mutta apua voi olla tarjolla uuden palvelun kautta.

Ongelmavuokralainen on aihe, joka täyttää vuodesta toiseen internetin keskustelupalstat. Milloin asunnosta paljastuu yllättäviä tuhoja, milloin taas vuokrat jäävät toistuvasti maksamatta.

Vuokrauspalveluihin erikoistunut Forenom tarjoaa uutta Vakaaja-palveluaan, jonka avulla asunnonomistaja pääsee ongelmavuokralaisesta eroon. Tämän jälkeen Forenom tulee itse päävuokralaiseksi asuntoon ja etsii uuden vuokralaisen. Forenom tarjoaa palveluaan koko maahan.

– Olemme hoitaneet aikaisemmin muutamia tällaisia tapauksia niin, ettei meillä ole ollut siitä varsinaista tuotetta. Vakaajan kautta ei ole vielä ehditty tehty yhtään sopimusta, kertoo Forenomin vuokrauspäällikkö Jaakko Ihalainen Taloussanomille.

Myös yrityksille majoituspalveluja tarjoava Forenom vuokraa koko ajan uusia asuntoja, joista tehdään normaaleja vuokrasopimuksia.

– Olemme luotettava vuokralainen ja hoidamme vuokranmaksut. Tällä palvelulla voimme kuitenkin antaa apua siinä tapauksessa kun ongelma on jo päällä, Ihalainen sanoo.

– Historiamme aikana olemme hoitaneet tällaisia tapauksia yhdessä asunnonomistajan kanssa. Nyt päätimme, että asiaa varten pitää olla erillinen tuote. Asunnon vuokralaisen pitää laiminlyödä tai rikkoa vuokrasopimusta, jotta asialle on lainmukaiset perusteet.

Forenomin mukaan yksistään Helsingissä on tällä hetkellä 24 000 tyhjää asuntoa, mikä johtuu osin siitä, että huonon vuokralaisen pelko on viime vuosina ollut kasvussa.

– Vuokraustoimintaa pidempään harrastaneet, kuten asuntosijoittajat, yleensä törmäävät tähän. Vuokralaisen valintaa tehtäessä aika voi olla rajallinen eikä taustoja ehditä etukäteen riittävän hyvin selvittää. Toki on niinkin, että elämäntilanteet muuttuvat ja hyvä vuokralainen voi muuttua huonoksi jossain vaiheessa. Pystytäänkö vuokria maksamaan ajoissa, siihen vaikuttaa taloudellinenkin tilanne.

Palvelun veloitus sisältyy vuokranantajan kanssa tehtävään sopimukseen. Forenomin mukaan edellytys on, että asunnonomistaja vuokraa asuntonsa vähintään kahdeksi vuodeksi.

Barona-konserniin kuuluva Forenom lupaa hoitaa ongelmavuokralaisen kolmessa kuukaudessa. Forenomin liikeidea ei sinänsä ole uusi, sillä monet vuokrauspalveluyritykset tarjoavat asunnonomistajille erilaisia vuokratakuita tai ongelmavuokralaisen käsittelypalveluja.
" (Taloussanomat)*kop kop*
- Kuka siellä?
- Uolevi, täällä on äitisi.
- Äiti on ollut kuolleena jo viisi vuotta. Onko se taas vuokraisäntä, joka yrittää häätää minua asunnosta? Ei käy!
- Okei, myönnetään. Täällä on Mirja, toimin Forenomilla vakaajana.
- Toimit minä?
- Vakaajana.
- Mitä se tarkoittaa?
- Se tarkoittaa, että minun pitää saada sinut sieltä asunnosta ulos.
- Turha yrittää.

***

*kop kop*
- Kuka siellä?
- No se on Mirja, Forenomin vakaaja.
- Mene pois.
- Mulla olisi täällä sulle tuhannen euron shekki, mikäli pakkaat kimpsusi ja häivyt.
- Ihan turhaan. Jään tänne.
- Suosittelen oikeasti, että otat rahat ja poistut. Ettei tästä tule selkkausta.
- Häivy!
- Oikeasti.
- Katoa!

***

*kop kop*
- Kuka siellä?
- No se on Mirja, Forenomin vakaaja. Tule nyt hyvän sään aikana ulos.
- Tai mitä?
- No, näetkö mitä vuotaa juuri ovesi alta asuntoosi?
- Mitvit, bensiiniä.
- Kyllä. Ja voit olla varma, että minulla on myös tikkuaski. Minä aion saada sinut sieltä asunnosta ulos.
- Siinähän yrität! Polta minut sitten tänne asuntoon, ei väliä!
- Niin poltankin. Sitten remontoin asuntosi uudenveroiseksi, kun sinut on siivottu sieltä pois. Lisäksi ihan kostoksi venkoilustasi aion tehdä pahoja asioita sukulaisillesi.
- Ei minulla ole muita sukulaisia kuin äiti ja kuten sanoin, hän on kuollut viisi vuotta sitten!
- Tiedän. Minulla on lapio.
- Alanpa pakkailla sitten tavaroitani.

0 vastalausetta: