Pages

Raakamaitoon kaavaillaan varoitustekstejä

27.6.12

"Pastöroimattomaan raakamaitoon kaavaillaan varoitustekstejä, kertoo Turun Sanomat. Lehti kirjoittaa, että Maa- ja metsätalousministeriön mukaan raakamaidon ostajille harkitaan jaettavaksi tekstejä, joissa kerrotaan juoman riskeistä.

Ministeriö suunnittelee myös tehostavansa raakamaitoa myyvien tilojen tarkkailua. Elintarviketurvallisuusjohtaja Veli-Mikko Niemen mukaan eräät tilat ovat myyneet maitoa sallittua enemmän.

Eviran raakamaitoselvitys julkaistaneen lähipäivinä. Ylitarkastaja Pirjo Korpelan mielestä raakamaitoa pidetään turvallisena, vaikka sen vaaroista riskiryhmille on tiedotettu. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vanhukset ja lapset.

Varsinais-Suomessa viisi lasta on sairastunut ehec-infektioon, jonka epäillään tarttuneen Turussa Kuralan Kylämäen navetasta ostetusta raakamaidosta.

Tila päätettiin sulkea tiistaina. Tilalta otettujen näytteiden alustavista tuloksista kerrotaan perjantaina.
" (HS)- Kauhea jano, onksulla jotain juotavaa?
- No mitä sä haluaisit?
- No anna vaikka olut.
- Oletsä hullu? Joka vuosi kuolee 3000 suomalaista alkoholin käytöstä johtuen!
- Täh? Tosissaanko?
- No joo!
- No en mä sitten! Pistä vaikka kokista.
- Mutta kokiksessa on sokeria, siitä tulee liikalihavuutta ja liikalihavuuteen kuolee miljoonia!
- Ai saakeli. No jos light-limua?
- Sukraloosi on vahingollista. Lisäksi uusi stevia-makeutusaine on selkeästi vielä liian kokeellinen, että sitä uskaltaisin sulle tarjota!
- Voi helvetti! No sitten vaikka mehua? Maitoa?
- Mulla on vain appelsiinimehua ja mitäs jos sulla on sitrusallergia tai maitoallergia? Saat anafylaktisen shokin ja kaadut tohon lattialle sätkimään! Tukehdut nenäni edessä! Ei käy! Raakamaitoakin täällä on, mutta se on TODELLA vaarallista, sillä Varsinais-Suomessa viisi lasta on sairastunut ehec-infektioon.
- Unohda koko juttu. Minä menen hakemaan vettä hanasta. Ai täälläkin on näköjään joku varoituskyltti. "Joka vuosi 160 suomalaista hukkuu VETEEN." No ehkä minä vaikka vaan nieleskelen.
- Älä nieleskele, siihen voi kuolla.

1 vastalausetta:

Nollavaimo kirjoitti...

Repesin tolle viimeiselle kommentille ihan täysin ! :D