Pages

Äiti järkyttyi partioleirillä: "Komitea arvosteli ulkonäköä"

7.8.12

"Partiolaisten suurleirillä vieraillut äiti kummastui nuorten annettua vieraiden ulkonäöstä arvosanoja.

Partiolaisten Saraste 2012 -suurleiriin tutustumassa ollut äiti järkyttyi, kun hän kohtasi leirillä komitean, joka arvosteli paikalle saapuvien vieraiden ulkonäköä.

Äidin mukaan leiritien varteen oli pystytetty koju, jonka äärellä ulkonäköraati istui. Pöydällä odotti valikoima pahvisia numerokylttejä, joita nuoret nostivat ohikulkijoille näytille. Arvosanoja jaettiin äidin mukaan ulkonäöstä, pukeutumisesta ja kävelytyylistä.

Vanhemmat partiolaiset eivät äidin mukaan puuttuneet toimintaan lukuun ottamatta yhtä pientä huomautusta, mutta tässä vaiheessa raati oli ehtinyt toiminut jo kolme tuntia.

Saraste 2012 -leirin johtaja Heikki Laine vahvistaa, että yksi lippukunta järjesti leirillä niin sanotun "tsemppi-tempauksen". Lippukunnan jäsenet olivat noin 10-vuotiaita.

Ideana tempauksessa oli Laineen mukaan antaa ohikulkijoille palautetta ulkonäöstä - mutta vain positiivista palautetta. Arvosanoina oli numeroita ainoastaan väliltä 10-11+.

- Itsekin ohi kulkeneena tiedän, että he vain hurrasivat ohikulkijoille, Laine sanoo.

Laineen mukaan partion arvoihin ei kuulu arvostella ihmisten ulkonäköä. Kyseistä tempausta hän ei kuitenkaan tuomitse, koska ohikulkijoille annettiin vain kannustavaa palautetta. Partion arvoihin kuuluu hänen mukaansa kannustaa ihmisiä olemaan sellaisia kuin he ovat omana itsenään.

Tempaus ei ollut osa leirin virallista ohjelmaa. Yhteensä suurleirille osallistuu noin 120 partiolaislippukuntaa.
" (IL)- Hei sä siellä!
- Minä?
- Niin, just sä. Sä oot hei todella hyvän näköinen! Sä saat arvosanaksi kympin!
- Niinkö?
- Joo!
- Miksi sä oot kiinnostunut mun ulkonäöstä? Yritätsä iskeä mua?
- En, ku halusin vain tsempata sua! Et sä oot tosi jees!
- Pitäiskö mun siis tulla tänne jotenkin parantamaan sun päivääs? Olemaan silmänruokana? Mä halusin tulla tällaiseen partiotapahtumaan, mulla ei pitäis olla ulkonäköpaineita tällaisena vapaapäivänä! MÄ EN KESTÄ TÄTÄ!
- Rauhoituhan. Halusin vain sanoa, että sä olet hyvä tyyppi!
- Hyvä tyyppi? Mistä sä sen tiedät? Me puhuttiin ekaa kertaa vasta äsken. Oletko sä seurannut mua? Stalkannut, että olenko mä hyvä tyyppi vai en? Ja oletko ollut sitten koko ajan katsomassa vai onks tää joku rajoittunut näkemys? Sä oot katsonut mua vain silloin kun oon ollut hyvä tyyppi. Vai ootko muutenkin? Valehteletko sä siis mulle? Jumalauta, tavataan ensimmäistä kertaa ja samantien sä esineellistät ja valehtelet mulle, siis ei hitto mikä sika!
- Juu, no tuota hyvää päivän jatkoa.
- HYVÄÄ PÄIVÄN JATKOA?! Mitä jos mun päivästä tuleekin ihan saakelin huono ja sitten mä joudun miettimään että millainenkohan se mun päivä olis ollut jos se olis ollut hyvä? Jos sä et olis esitellyt tota ajatusta niin mä olisin ehkä voinut olla tyytyväinen kehnompaankin päivään mutta nyt ku mulla on vertailukohta niin huono päivä on tosi huono ja--
- Painuisitko helvettiin, kiitos.
- Minä valitan tästä Iltalehteen!

0 vastalausetta: