Pages

MTV3 aloittaa kulttuurikritiikin ajankohtaisohjelmassaan

21.8.12

"MTV3 aloittaa uuden kulttuurikritiikkiosuuden 45 minuuttia -ohjelmassa. Ajankohtaisohjelmassa käynnistyy 29. elokuuta kulttuurikritiikkisarja Särmä, jossa eri alojen asiantuntijat arvioivat uutuuksia kuvataiteesta peleihin. Särmä on noin neljän minuutin mittainen.

– Ilmapiiri on sellainen, että kulttuurikritiikkiä kaivataan. Kriitikot ovat lähteneet innolla mukaan, kertoo 45 minuuttia -ohjelman tuottaja Tero Koskinen.

Särmän kuvataidekriitikkona toimii Espoon modernin taiteen museo Emman johtajan paikalta eläkkeelle siirtyvä Markku Valkonen. Elokuvia arvostelee kriitikko Minna Karila ja kirjallisuutta kulttuuritoimittaja Jaana Semeri. Klassisen musiikin arvosteluista vastaa musiikkitoimittaja Kare Eskola ja populaarimusiikin kritiikeistä Radio Novan musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää. Teatteria tarkastelee kriitikko Outi Lahtinen ja peliarvosteluista vastaa Tero Lehtiniemi.
" (TS)- Ja tervetuloa kulttuurikritiikkisarja Särmän pariin. Meillä onkin tänään neljä minuuttia aikaa, joten arvioimme useampia teoksia. Tervehdin teitä Markku, Minna, Jaana, Kare, Mikko, Outi ja Tero.
- Hei.
- Hei.
- Hei.
- Hei.
- Hei.
- Hei.
- Hei.
- Aloitetaanpa. Tässä olis tällainen taulu, Edelfeltin muotokuva Louis Pasteurista vuodelta 1885. Markku?
- Näkemättä paskaa. Jotenkin koko taidemaalauskulttuuri on arveluttavaa. Eiks vois tehdä jotain hyödyllistä?
- Kiitos. Sitten elokuva-arvosteluja, ensi-iltaan saapuu Jean-Marc Valléen Café de Flore. Minna?
- Eiks tää oo jo vähän nähty. Ja muutenkin elokuva on väsähtänyt media, kauheesti menee rahaa ja se on aina sitä samaa.
- Tattis. Sitten klasaria, Kare...jaa, Kare onkin jo nukahtanut. Mikko, mitäs diggaat tästä Samuli Putron uudesta biisistä?
- Kuulematta paskaa. Kaikki biisit on sitä samaa kiertoa aina, ei tarttis olla tollasta ollenkaan. Ja Putrolla on huono ääni.
- Jaha, ja sitten teatterikappaleisiin, Outi--
- Nykyään tehdään vain modernia skeidaa. Toista oli ennen. Älkää käykö teatterissa, se on varmaan nykyään ihan huonoa ja sillä tuetaan humanistihippejä.
- Ja sitten Tero arvostelee meille uudet tietokonepelit.
- Bugista paskaa. Tekisitte koneillanne töitä, että bruttokansantuote nousee.
- Nyt onkin kritisoitu kulttuuria ahkerasti. Meillä jäikin vielä minuutti jäljelle, joten vietämme sen tuijottamalla kameraan intensiivisesti.

0 vastalausetta: