Pages

Miestä epäillään poliisin salakatselusta, kun partio kävi hänen kotonaan

9.8.12

"Voiko mies syyllistyä salakatseluun, kun hänen kotonaan käy poliisipartio ja se tallentuu samalla sisätiloja kuvaavaan videovalvontajärjestelmään? Valkeakoskella näin kävi viime lauantaina.

Saksalainen lintuharrastaja Stefan Gofferje on ihmeissään lintuepisodinsa uudesta käänteestä, jonka jälkeen hänestä tuli salakatselusta epäilty. Aiemmin tiistaina Gofferjen kotona kävi poliisipartio yhdessä paikallisen eläinsuojeluvalvojan kanssa. Partio tallentui videojärjestelmään, joka kuvaa asuntoa murtovarkaiden varalta ja asunnossa olevien koirien etävalvonnan vuoksi.

Gofferjen mukaan poliisit toimivat uhkaavasti ja epäasiallisesti eivätkä suostuneet puhumaan englantia tai kertomaan nimiään. Kaiken lisäksi heiltä puuttuivat haalareiden nimikyltit, mikä on vastoin asetusta. Sisäministeriön mukaan kotikäynti ei ole sellainen erityistehtävä, jonka vuoksi tarrakiinnitteisen lätkän voisi poistaa.

Mies meni poliisiasemalle tekemään ilmoituksen partiosta ja liitti mukaan kaksi stillkuvaa videosta, josta käy ilmi nimilätkien puute. Asia päätyi valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Jatkoa seurasi lauantaina. Kaksi siviiliasuista, Gofferjen mukaan tällä kertaa ystävällistä, poliisia tuli käymään ja halusi ottaa kuvia kameravalvonnasta ja siitä varoittavista kylteistä. He myös esittivät kotietsintäluvan, jonka mukaan miestä epäillään salakatselusta, koska partio tallentui näiden tietämättä järjestelmään.

"Luulen, että poliisi halusi vähän antaa takaisin minulle", Gofferje sanoo.

Tämän poliisi kiistää ehdottomasti. Rikoskomisario Joni Länsipuron mukaan nyt tutkitaan, oliko riittävän selvästi ja monissa paikoin ilmoitettu kameravalvonnasta. "Se täytyy tavalla tai toisella ilmoittaa selvästi, että joka kynnykseltä sisään astuu, hänen tulee tietää, että siellä on kameravalvonta", Länsipuro sanoo.

Gofferje sanoo, että itse tehdyt kyltit ovat olleet paikallaan jo aikoja ulkoaidassa, terassin oven vieressä ja sisäovessa. Ne myös näyttävät vanhoilta. "Fakta on se, että nämä henkilöt, jotka siellä olivat, eivät ole tienneet", Länsipuro sanoo.
" (HS)- Päivää, haluaisin tehdä valituksen kotonani käyneestä poliisipartiosta.
- Jaha, mitäkös siellä?
- No olivat epäasiallisia eikä heillä ollut nimilätkiä.
- Niinkö muka. Todista.
- No tässä on pari kuvaa.
- Niinpä näyttää. Hei Koponen, tuutko käymään vähän täällä.
- No mitä?
- Te kävitte tän yhden tyypin luona käymässä.
- Niin, ja?
- Olitte kuulemma epäasiallisia ja teillä ei ollut nimilätkiä.
- Ihan varmasti oli!
- No tässä on kuva siitä, kun te olette siellä.
- Ai tä! Oliks siellä kamerat! Sikamaista! Kai me nyt oltais käyttäydytty paremmin, jos oltaisiin tiedetty! Ei siitä käynnistä pitänyt jäädä todisteita!
- Ai sä et tiennyt että teitä kuvataan. Jaa, no, sitten tästä varmaan pitää laittaa salakatselusyyte. Ei se nyt käy, että tosta noin vain vakoillaan mitä omassa talossa tapahtuu. Onhan tämä sentään oikeusvaltio ja oikeudet ovat poliisillakin.

0 vastalausetta: