Pages

Hakkarainen: Seiska salaa kyseenalaisen toimintansa ja toimittajansa rikoshistorian

24.10.12

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on tehnyt tutkintapyynnön poliisille 7 päivää -lehdestä. Hakkaraisen mukaan Seiska on julkaissut perättömiä väitteitä ja julkaissut juttuja ilman, että on yrittänyt tarkistaa tietojen oikeellisuutta.

Syy tutkintapyyntöön on Hakkaraisen epäilys, että 7 päivää -lehti on maksanut viranomaisille hankkiessaan hänestä tietoja. Hakkarainen pyytää poliisia tutkimaan, onko lehti syyllistynyt lahjusrikokseen.

Hakkarainen ihmettelee, miten lehti sai täsmälliset tiedot hänen ylinopeussakostaan kolme kuukautta ennen kuin ne tulivat julkisiksi. Hakkaraisen mukaan tietojen täytyy olla peräisin poliisin tietojärjestelmistä.

Nelosen uutiset tavoitti 7 päivää -lehden päätoimittajan Marko Petäjäjärven kommentoimaan Hakkaraisen väitteitä.

- Kovin kepoiselta näyttää tämä tutkintapyyntö ja katsotaan johtaako tämä mihinkään. Mikäli johtaa, niin Seiska mielellään lähtee oikeuteen juttunsa todistamaan. Se on ihan selvä asia. Muuten Hakkaraisen väitteet vaikuttavat kovin perättömiltä ja suorastaan höpöhöpötasolta, Seiskan päätoimittaja Marko Petäjäjärvi sanoo.

Kiistät Hakkaraisen väitteet?

- Aivan kaiken.

Tiedotteessaan medialle Teuvo Hakkarainen ihmettelee, miksi ihmisten taustoja penkova 7 päivää -lehti on salannut toimittajansa rikostaustan.

Kansanedustaja kysyy tiedotteessaan, onko 7 päivää -lehden toimittaja, jolla on pitkä rikoshistoria, oikea ihminen kivittämään muita. Hakkarainen luettelee tiedotteessaan 7 päivää -lehden toimittajan tekemiä rikoksia. Hakkarainen ihmettelee, miten kyseisen toimittajan tausta vaikuttaa hänen uskottavuuteensa ja luotettavuuteensa.

Seiska-lehden päätoimittaja Petäjäjärvi kiistää myös toimittajan väitetyn rikostaustan.

- Kyseinen väite ei pidä paikkansa, Petäjäjärvi toteaa.

Nelosen uutiset tarkasti Helsingin käräjäoikeudesta, että kansanedustajan kertomus 7 päivää -lehden toimittajan rikoshistoriasta pitää paikkansa.

Lehden toimittaja on saanut tuomion muun muassa huumausainerikoksista, väärennöksistä, varkauksista, kätkemisrikoksista, rattijuopumuksista, törkeästä rattijuopumuksesta ja pahoinpitelystä. Tuomiot ovat vuosilta 1993-2005.

Miten on mahdollista, että oikeudesta saatujen tietojen mukaan Hakkaraisen kertoma pitää paikkansa?

- Kuten sanoin, että tämä sanamuoto esimerkiksi, jota Hakkarainen käyttää tästä asiasta, niin kyseinen väite ei tosiaankaan pidä paikkaansa.

Mikä sanamuoto?

- Mitä Hakkarainen käyttää. Raskas rikoshistoria ei pidä paikkaansa.

Tiedättekö, mihin rikoksiin toimittajanne on syyllistynyt?

- Näitä asioita en tässä tilanteessa kommentoi, Petäjäjärvi vastaa.

Nelosen uutiset tavoitti kyseisen toimittajan, mutta hän ei halunnut kommentoida tapausta.

Nelonen


*ringaling*
- Seitsemän päivää, Marko Petäjäjärvi puhelimessa.
- Nelosen uutisista hei. Tästä Teuvo Hakkaraisen avoimesta kirjeestä soittelin.
- Kovin kepoiselta näyttää tämä tutkintapyyntö ja katsotaan johtaako tämä mihinkään. Mikäli johtaa, niin Seiska mielellään lähtee oikeuteen juttunsa todistamaan. Se on ihan selvä asia. Muuten Hakkaraisen väitteet vaikuttavat kovin perättömiltä ja suorastaan höpöhöpötasolta.
- Kiistät siis väitteet?
- Aivan kaiken.
- Mutta kun täällä on todisteet niistä asioista.
- No kun siis katsoo tätä sanamuotoa tässä, jota Hakkarainen käyttää, niin ei kyllä mitenkään pidä paikkaansa. Ei ole raskasta rikoshistoriaa. Ja täällä puhutaan vaikka että tilinylityksestä pankkikortilla. Ei ole sellaista tapahtunut. Luottokortilla korkeintaan. Ja täällä väitetään, että Seiska valehtelee. Sekin on pötypuhetta. Seiska ei koskaan valehtele jutussa.
- Mitä tarkoitatte tällä?
- No siis saatamme kirjoittaa täyttä fiktiota, jolloin se ei ole valehtelua, vaan fiktiota. Mutta sitä juttua saatamme väittää faktajutuksi, jolloin valehtelemme JUTUSTA, emme JUTUSSA. Näin ollen on täysin vastuutonta väittää, että valehtelisimme lehtijutuissamme ja aionkin tehdä tästä asiasta tutkintapyynnön.
- Marko Petäjäjärvi, tiedättekö että olette puhuneet itsenne täysin pussiin?
- Näitä asioita en tässä tilanteessa kommentoi.
*klik*

0 vastalausetta: