Pages

Jatkuva viriketulva tukahduttaa lapsen

11.10.12

Lastenpsykiatrian erikoislääkärin Jari Sinkkosen mielestä perheet pyörivät nykyään liikaa lasten ympärillä.

– Kaikki elämä ei saa olla sitä, että viedään lasta paikasta paikkaan ja mietitään, mikä kehittäisi hänen aivojaan eniten.

Sinkkonen olisi valmis kärräämään kaiken maailman palikkatestilaatikot yhteen kasaan ja tuikkaamaan sen tuleen.

– Työnnämme lapsille virikkeitä sellaisella tahdilla, että siinä ei ole mitään rajaa. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan lapsella on jo ennen syntymäänsä 15 lelua. Ei siinä ole mitään tolkkua.

– Nykyisin lapsen kasvattamisesta on tullut suoritus ja vanhemmuudesta puurtamista. Oikeasti lapsesta on huojentavaa, kun kaikki ei pyöri hänen ympärillään.

Sinkkonen myös muistuttaa, että lasten leikeissä ei pidäkään olla mitään järkeä.

– Lasten tehtävä on säntäillä metsässä räkä poskella ja tehdä asioita, joissa ei ole päätä eikä häntää.

Savon Sanomat


- Äiti, mitä--
- Ai mitäkö tekisit? No leiki vaikka tällä sun uudella lelulla.
- Eikun äiti, mitä--
- Eikse lelu nyt kelpaa vai? Vaikka se oli uus ja kasvavan lapsen aivoja kehittäväksi tarkoitettu? Nyt täytyy kyllä kirjoittaa joku reklamaatio sinne valmistajalle, että minun lapseni ei kyllä nyt saa yhtään virikkeitä.
- ÄITI! Mitä--
- Ja nyt sä raivostut! Tää on niin just sitä mitä mä lehdestä luin, sulla on nyt varmaan se kaksisuuntainen mielialahäiriö. Raivostut täysin turhasta, tän on pakko johtua siitä, että sulta vaaditaan niin paljon nyky-yhteiskunnassa! Mutta lapseni rakas, kun ei se oo niin helppoa äidilläkään nykyään! Tiedätkö! Äidiltäkin vaaditaan paljon! Sinäkin vaadit paljon! Äiti ei vaan YKSINKERTAISESTI KESTÄ JA OSAA SANOA SULLE ETTÄ MITÄ SUN PITÄISI TEHDÄ NYT! Loppuu ratkaisut kesken! Nyt tehdään kuule niin, että otat tän sun rauhoittavan lääkkeesi ja äiti lähtee ostamaan sulle paremman lelun. Minun vahtivuorollani sinä et kyllä syrjäydy!
- Mutta äiti...
- Minä menin jo! Ei tarvitse kuule minulle huutaa! Kyllä minä tiedän olevani huono äiti! *ulko-ovi rämähtää perässä kiinni*
- …Mä vaan halusin kysyä että mitä ainetta pilvet on ja miten ne voi leijua taivaalla.

0 vastalausetta: