Pages

Oli jo aikakin - 145-vuotias Diacor aloittaa imagokampanjan

12.10.12

Diacorin historian ensimmäinen yrityskuvakampanja osuu aikaan, jolloin kilpailijoiden imagoita tahraa veroparatiisikohu.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön omistama Diacor terveyspalvelut, alansa suurin suomalaisessa omistuksessa oleva toimija, aloittaa historiansa ensimmäisen yrityskuvakampanjan maanantaina 15. lokakuuta.

Diacorin historia on Suomessa alan pisin. Juuret juontuvat vuoteen 1867, jolloin entinen keisarillinen hovineiti, sittemmin sosiaali- ja diakoniatyön uranuurtaja Aurora Karamzin perusti kulkutautisairaalan Helsinkiin.

Kampanjan kasvoina ovat Diacorin omat terveysalan ammattilaiset, jotka mainoksissa kiittävät asiakkaitaan Diacorissa käymisestä. Ja kävijöitä riittää, sillä Diacorin toimipisteissä käy joka päivä kolmisentuhatta asiakasta. Kampanjassa näkyvät myös asiakkaat sekä toiminnalla rahoitettavat kohteet kuten työ nuorten ja asunnottomien keskuudessa.

Julkinen keskustelu terveysalan toimijoista, niiden omistuksesta ja verotuksesta on käynyt viime keväästä asti kuumana. Veroparatiisien sijaan Diacorin osingot käytetään joka vuosi omistajan Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön yhteiskunnalliseen työhön sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen niiden ihmisten keskuudessa, jotka ovat vaarassa jäädä hyvinvointiyhteiskunnan ulkopuolelle. Vuonna 2011 tuo summa oli yli 3,5 miljoonaa euroa.

Diacorin yrityskuvakampanja alkaa siis aikana, jolloin keskeisten kilpailijoiden imagoa tahraa niiden omistajatahojen verosuunnittelu.

"On sattumaa, että meidän kampanjamme osuu samaan aikaan tämän julkisen keskustelun kanssa. Asiakkailta tullut palaute oli kampanjan kimmokkeena ja suunnittelu alkoi jo alkutalvesta" sanoo Diacorin toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

"Diacorilaisille tärkeitä asioita ovat vastuuntuntoisuus ja reiluus, ja nyt oli hyvä aika tulla esiin ja kertoa tarinaamme. Kampanjan suunnittelu alkoi jo tämän vuoden helmikuussa ja on osa läpinäkyvää viestintäämme. Myös tässä asiassa haluamme olla suomalainen suunnannäyttäjä", Vepsäläinen sanoo.

Kampanja on tehty yhteistyössä mainostoimisto McCannin kanssa, jonka kanssa Diacor on tehnyt jo pitkään yhteistyötä.

Kampanja näkyy ensi vaiheessa Helsingin Sanomissa, Kauppalehdessä, Talouselämässä, Suomen Kuvalehdessä, verkko- ja ulkomainonnassa sekä omilla lääkäriasemilla. Kampanjalle ei ole lyöty lukkoon loppumisaikaa.

Markkinointi & Mainonta


- Onko kaikilla kahvia? Hienoa, sitten voimmekin varmaan aloittaa mainosvideon esittelyn. Kampanjan pääsuunnittelija voisi vähän pohjustaa ja näyttää videon.
- Ilman muuta. Kun meille annettiin tehtäväksi suunnitella Diacorille mainoskuvakampanja, me mietimme vaihtoehtoja. Miksi joku haluaisi valita juuri Diacorin? Miksi Diacor olisi paras toimija alallaan? Meillä on jo paljon työterveyssopimuksia, joten me halusimme vedota yksittäiseen kuluttajaan.
- Kuulostaa hyvältä! Katsotaan video!
- Katsotaan! Painatko Tuukka sitä play-nappia sieltä.

***

*kohinaa*
*mustavalkoinen turvakameran näkymä*
*kertojanääni alkaa puhua*
"Tuttu tilanne monille. On kehno olo ja jonotetaan terveyskeskuksessa."
*turvakameran kohiseva kuva siirtyy kuvaamaan lehteä selaavaa mummoa*
"Ristikot on täytetty ja naistenlehtikin on vuodelta 1986. Jonottaminen on kestänyt jo kaksi tuntia! Lääkärikin varmaan määrää taas vain Buranaa."
*mummo pyyhkii hikeä otsalta*
"Ja niin on kuumakin! Eikö täällä ole ilmastointia?"
*yhtäkkiä jostain pyyhältää nuori mies joka alkaa potkia mummoa*
"Eikä mikään muutu, taas käy subutex-narkkari potkimassa."

*mummo katsoo suoraan kameraan*
- EIKÖ TÄLLE VOI TEHDÄ MITÄÄN?!

*fade valkoiseen ja kiiltävään sairaalaan*
"Tule Diacoriin! Meillä ei heikompi kansanosa viihdy! Asiantuntevat lääkärimme tekevät sinulle kaikki kokeet mitkä edes välillisesti voisivat kenties liittyä sairauteesi!"
*komeat lääkärit ja kauniit hoitajat hymyilevät hampaat valkoisina kameralle*
"Tilaamme kaikki olennaiset naistenlehdet ja lapsille meillä on ilmapalloja. Kysy myös kulutusluotostamme, jolla voit maksaa lääkärinlaskusi osissa!"
*mummo näyttää euforiselta täyttäessään ristikkoa, hoitaja saapuu ja silittää mummon päätä*
"Diacor. Koska sinulla on varaa terveyteen!"
*fade out*

0 vastalausetta: