Pages

Usko tai älä – tämä matkailuauto voi ohittaa sinut

5.10.12

Jyväs-Caravan lupasi meille koeajoon sellaisen matkailuauton, jolla ei jäisi muun liikenteen jalkoihin. Satastakin ajettaessa ylämäet sujuisivat nopeuden laskematta.

Taisivat vähän piruilla toimittajalle, sillä koeajoon annettiin auto, joka on tehty pakettiauton runkoon ja kuosiin. Auto on ulkomitoiltaan pakettiauto, mutta sisältä sisustettu kuten matkailuauto. Tätä sitten kutsutaan monikäyttöiseksi retkeilyautoiksi.

Pakettiauton mitat helpottavat kaupungissa ajoa. Parkkiruutuun auto mahtuu kuten pakettiauto konsanaan. Tältä pohjalta Volkswagen rakensi matkailuautoja joskus 60- ja 70- luvuilla, mutta sitten malli ja muoti kasvattivat matkailuautoja niin, että nykyään isoimmat ovat pienen omakotitalon kokoisia.

Saksalainen Globecar on tavallaan palannut matkailuautojen juurille. Itse auto on Fiat Ducato 3,3, 2,3 litran kone tuottaa 148hv, mikä on tälle kokoluokalle aivan riittävä määrä, voima riittää jopa ohitustilanteisiin.

Takatilaan on koottu kaikki mitä retkeilyautossa kuuluukin olla. Jääkaappi, liesi, vessa, lämmitys, aivan takana on kahden hengen vuode. Ei hassumpi paketti - autoksi.

Keskisuomalainen


- No nyt sieltä tulee Volvo.
- Ei Volvot ota koskaan liftareita kyytiin.
- Voi ne ottaakin.
- No koitapa. Kato ny. Ei ottanut.
- Helkkari. Nyt sieltä tulee näköjään Honda...
- Sellaiset on yleensä liian pieniä ottaakseen kyytiin.
- No siitähän se suhahti. Mut hei, kato! Kato! Joku uus matkailuauto!
- Liftaa jo, liftaa!
- Se hidastaa!
- Hidastaako?
- Se hidastaa...ei, kyllä sekin meni ohi.

0 vastalausetta: