Pages

Lumi tuli pääkaupunkiseudulle - pelti rytisee nyt

26.10.12

Pääkaupunkiseutu on peittynyt varhain perjantaiaamuna hennon lumikerroksen alle. Lunta on tuiskuttanut kevyesti tai runsaammin niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaallakin.

Pieniä kolareita oli ennen aamuseitsemää sattunut hieman tavallista enemmän. Helsingin poliisin yleisjohtaja Jarkko Lehtinen kertoo, että viranomaiset selvittelivät ennen aamuruuhkia Helsingissä yhtä, Itä-Uudellamaalla kolmea ja Länsi-Uudellamaalla kahta onnettomuutta.

Liikenneviraston mukaan yksi onnettomuuksista oli Kehä III:lla Vantaalla, ja se aiheutti ruuhkaa lännen suuntaan. Onnettomuus sattui Lahdenväylän liittymän ja Kuninkaalan liittymän välissä noin klo 6.45.

Kello seitsemän jälkeen onnettomuuksia on sattunut lukuisia lisää. Esimerkiksi Kehä III:n liikennettä länteen haittasi myös toinen kolari, joka sattui melko lähellä ensimmäistä kolaripaikkaa, eli Suutarilan liittymän ja Koivuhaan liittymän välillä. Kello 07.50 liikenne häiriintyi myös idän suuntaan, kun Lentoasemantien liittymän kohdalla tapahtui onnettomuus.

Tienpinta on monilla pääkaupunkiseudun teillä luminen ja osin jopa erittäin liukas. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä.

Vartti


- Hei, herää!
- Mitä? Mitä?
- Lumi on tullut!
- On vai?
- No on on!
- Mahtavaa! Kyllä sitä on odotettukin jo pitkään! Tuskin maltan odottaa että pääsen kieriskelemään siinä!
- Sanos muuta! Laitetaan takit päälle ja lähdetään ulos katsomaan pakkasilmaa.
- Pakkasilmaa? Ai. Sä puhuitkin ihan tavallisesta lumesta. Meen takaisin nukkumaan, kerro kun paketti saapuu.
- Stödö, musta tuntuu että sä käytät kamaa vähän liikaa.

0 vastalausetta: