Pages

Kosinta kukkasin? Kukkien määrä kimpussa kertoo tunteistasi

14.2.12

"Rakastaa, ei rakasta, rakastaa.. Kukkien avulla voit onnitella, ilahduttaa tai lohduttaa toista, mutta myös paljastaa tunteesi. Esimerkiksi kukkien lukumäärässä piilee aina oma viestinsä. Katso vinkit, kuinka voit kukilla viestittää tunteistasi varsin omaperäisesti.

Kukkien ojentaminen on kaunis ele. Kukkia annetaan lahjaksi, niillä onnitellaan, ilahdutetaan, lohdutetaan, pyydetään anteeksi ja vannotaan ikuista rakkautta. Kukilla voi myös kosia – nimittäin kukkiin kätkeytyy monenlaisia viestejä monin eri tavoin, joita kaikkia emme edes itse yleensä tiedosta tai tätä nykyä enää tunne. Viesti voi kätkeytyä muun muassa kukkien väreihin, lukumäärään tai lajikkeisiin.

Kukkaiskieli kehittyi 1700- ja 1800-lukujen Euroopassa vaivihkaiseksi tunteiden viestimiskeinoksi, kun miesten ja naisten kanssakäynti oli rajattua ja tarkoin säänneltyä. Kaikkea ei tarvinnut sanoa ääneen, vaan toisen tunteet pystyttiin tulkitsemaan kukkakimpun annista.
Kerro se kukkasin!

Ilahduta ystävääsi tai mielitiettyäsi ojentamalla hänelle kimpun, jossa olet ottanut huomioon monta kukkaa kimpussasi on. Esimerkiksi ystävänpäivänä 14.2 voit ilmaista tunteesi kukkasin.
" (MTV3 Helmi)*kop kop kop*
- Reino?
- Maija.
- Reino, tulit sitten vihdoin, ruoka jäähtyy jo.
- Anteeksi, että kesti ruuhkassa--
- Älä selittele!
- Maija, minä toin sinulle kukkia!
- Reino, nyt--
- Maija, minä toin sinulle kukkia, toin sinulle kolmetoista kukkaa.
- Kolmetoista?!
- Niin, Kolmetoista. Kaikki mihin minulla oli varaa.
- Sehän tarkoittaa että "halveksun sinua" - sekö on viestisi minulle ystävänpäivänä?
- Anteeksi, heitetään osa pois...minulla on sinulle yhdeksän kukkaa!
- Yhdeksän? Eli siis kunnioitat minua ja haluat aina olla ystäväni? Jätätkö sinä minut?
- En, en toki! Heitetään pari pois, tässä on kuusi kukkaa!
- Ai että TOIVOT ETTÄ PARANEN PIAN?! Ai mistä pitäisi parantua? Yritätkö väittää että minulla olisi joku PSYKOOSI?! Kummassakohan tässä nyt vikaa on, hä?!
- Ääk! En minä näiden merkityksiä tiedä, ajattelin että pidät kukista...heitän pois...tässä neljä kukkaa...
- Ai että kunnioitat muttet rakasta. Pitihän se arvata. Saatanan mies. Oletin, että sinussa olisi munaa ja miestä mutta tämä on niin tökeröä toimintaa, niin tökeröä. Ettäs kehtaat, ystävänpäivänä. Onneksi minulla on kaulin ja astioita.
- Auts! Saatana, älä heittele astioilla tai lyö kaulimella, ota tästä yksi kukka, minä lähden pubiin!
*oven kiinni paukahtaminen*
- Voi sitä Reinoa, yksi kukkahan tarkoittaa että olen hänen kaikkensa. Olisi heti sanonut. Miksiköhän se oli niin kireänä?

0 vastalausetta: