Pages

Kurre ja Maki Kolehmainen tekivät kappaleen Sauli Niinistölle - kuuntele!

6.2.12

"Laulaja Kurre eli Kurt Westerlund on tehnyt Maki Kolehmaisen kanssa kannatuslaulun Sauli Niinistölle. Kuuden vuoden kuuliaisuus -niminen kappale on saanut kuuntelijoilta vähintäänkin ristiriitaisen vastaanoton.

Aikakone-yhtyeestä ja lukuisista muille artisteille tehdyistä hiteistä tuttu Maki Kolehmainen kertoi kappaleesta Ylen vaalilähetyksessä sunnuntai-iltana. Hän kertoi Ylen haastattelussa tehneensä kappaleen Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle, ja että hänen oli määrä mennä Kurren kanssa vielä samana iltana studioon laulusuorituksia taltioimaan.

Kuuden vuoden kuuliaisuus julkaistiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Youtubessa ja se on ehtinyt kerätä suuren määrän kommentteja puolesta ja vastaan. Kappaleen kertosäkeessä Niinistön menestys rinnastetaan Väinämöisen tekoihin. Sanoituksesta vastaa Sana Mustonen.

Väinämöisen jalanjäljissä nyt vaan
me Saulia tuuletetaan
häipyi viiden vuoden yksinäisyys
alkoi kuuden vuoden kuuliaisuus

Kuuntele Kuuden vuoden kuuliaisuus tästä.
" (Iskelmä.fi)


(joskus tammikuussa 2012)

*ringaling*
- Sauli Niinistön kampanjatoimisto, kampanjapäällikkö Tujunen puhelimessa.
- No se on Kolehmaisen Maki täältä heippa!
- No heippa Maki, mitäpäs soittelet?
- No minä katselin tuossa, että onhan se nyt vähän paksua jotta Pekka Haavistoa muka tukisivat kaikki muusikot, niin ajattelin tarjota teille vastineeksi roimaa lyömävoimaa, onhan mulla kuitenkin meriittejä musiikkipuolelta aika runsaasti!
- Ah, olet aivan taivaan lahja! Saulia on syytetty porvarien ehdokkaaksi ja sitä virkamiesmäistä asennetta olis kiva saada pehmennettyä jotenkin. Eli sinut saa lisätä tukijalistaan?
- Tottakai, mutta mulla on vielä jotain parempaa teille!
- Niinkö? Kerro lisää.
- Joo, mä parin tyypin kanssa sävelsin Saulille tällaisen voittolaulun, sellaisen vähän niin kuin vaalikansallislaulun. Sellaisen, jota laulaessa tulee hyvä fiilis ja vibaa punttiin, mutta kuitenkin silleen arvokkaasti.
- Ahaa!
- Jos sä haluat tulla kuuntelemaan, niin me ollaan täällä studiolla äänittämässä sitä. Siitä voisi olla yllättävää hyötyä kampanjalle!
- Mahtavaa! Odota, mä otan taksin sinne studiolle.

***

(lyhyttä taksimatkaa ja demoäänityksen kuuntelua myöhemmin)

- Semmoinen biisi. Miltäpä kuulosti?
- Eh.
- Mites, laitetaanko samantien kampanjaan mukaan?
- Tuotaa, mitenköhän minä nyt tämän sanoisin.
- Sano se siten kuin ajattelet.
- En usko, että on paras ratkaisu tällä hetkellä julkaista tätä kappaletta...jos laitamme tämän soimaan, niin todella moni äänestäjä olettaa, että Saulikin on taiteellisliberaali ehdokas ja se saattaa syödä ääniä haja-asutusalueilta.
- Eli mitä tarkoitat?
- No siis kun tämä on niin hyvä biisi, niin ei me nyt oikein voida tätä julkaista, kun sitten kuitenkin ihmiset suhtautuisivat Sauliin eri tavalla ja silleen niin kuin.
- En nyt ihan seuraa logiikkaasi. Tämä on niin hyvä biisi, että siitä olisi kampanjalle haittaa?
- Niin juuri. Niin juuri. Tehdään vaikka sillä tavalla, että sitten kun on vaalit käyty niin voidaan joko sitten julkaista tämä tai sitten vaikka jättää tämä julkaisematta, katsotaan sitten miten käy, jooko?
- Mitäs jos kysyttäisiin Saulilta mielipidettä?
- Eijeijeijei, Saulilla on nyt sen verran kiirettä tuolla kiertueilla, että kyllä me nyt tehdään ratkaisu tässä itse ja nyt tässä vaiheessa näin mahtipontiselle iskusävelmälle ei liene tilausta.
- Mutta ajattelin kertoa lehdille, että me tehtiin tämmöinen biisi ja--
- Jos vaikka sanot sitten, että vaalipäivänä äänititte, jooko. Vaikka siten sanot sitten niin sitten ei tuu tämä biisi nyt sotkemaan eikun siis säestämään liikaa meidän kampanjaa, siinähän tulee ihan karnevalistinen hulabaloomeininki ja ei se nyt sitten kyllä oikein että mitäs jos minä nyt otan tästä taksin ja soittelen sitten vaikka näistä biisiasioista ehkä joskus tai sitten en.
- No mitä mä tällä biisillä nyt teen?
- Menin jo!

0 vastalausetta: