Pages

Mainostaulu tunnistaa sukupuolen, mainoksia vain naisille

23.2.12

"Lontoossa kokeillaan ulkomainostaulua, joka on herättänyt mielikuvia tieteiselokuvista. Mainostaulun kamera tunnistaa ovatko ohikulkijat miehiä vai naisia, ja näyttää sisältöä sen mukaan.

Kampanjasta kertoo brittilehti The Independent. Uudenlaista mainostapaa kokeillaan Lontoon Oxford Street -kadulla parin viikon ajan.

Mainostaulun kamera ja tietokone tunnistavat ohikulkijoiden sukupuolen kasvon muotojen mukaan. Suunnittelijoiden mukaan tunnistuksen tarkkuus on noin 90 prosenttia.

Idea on se, että "Because I Am a Girl" -mainosta näytetään vain naisille. Mainoksessa kerrotaan kehitysmaiden huonosta koulutustilanteesta, jossa monet tytöt eivät pääse kouluun.

Miehet eivät pääse katsomaan mainosta vaan ainoastaan kampanjan nettiosoitteen. Näin heille annetaan pientä tuntumaa siitä, miltä tuntuu kun mahdollisuuksia otetaan pois.
Yksityisyyttä ei haluta loukata

Mainostaulun omistavan Clear Channel -yhtiön edustaja kertoo The Independent -lehdelle, että yksityisyyden kysymykset otetaan vakavasti. Ohikulkijoiden kuvia ei tallenneta, eikä tarkoitus ole muutenkaan loukata ihmisten yksityisyyttä.

Lehden mukaan tällaista tekniikkaa on käytetty aiemmin muissa maissa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on kokeiltu vastaavanlaisia mainostauluja. Japanissa kasvontunnistuksella on kerätty tietoa kauppojen asiakkaiden sukupuoli- ja ikäjakaumasta.
" (Tietokone)- Patrick.
- ...
- Patrick, tule jo!
- ...
- Mitä ihmettä sä Patrick jäit katsomaan.
- ...
- Sähän katsot alusvaatemainosta.
- Hä?
- Tuijotat intensiivisesti.
- Siis mitä?
- Ne on kyllä aika kivat. Pitäiskö mun hankkia tuollaiset?
- Hankkia millaiset?
- No tuollaiset alusvaatteet.
- Mitä sä oikein höpötät?
- No tuossahan on tollaiset rintaliivit ja alushousut yhteishintaan 19 puntaa.
- Aa, niin tosiaan. Tää on tää sukupuolen tunnistava mainostaulu, niin vain naisille näkyvät mainostettavat tuotteet.
- Niinkö? No mitä sä näet?
- No sanotaan nyt näin, että mä en näe mainostettavaa tuotetta, muuten saman.
- Eli...
- :)
- Nyt me Patrick lähdetään vähän kotiin keskustelemaan tästä asiasta.

0 vastalausetta: