Pages

AKT:n pääluottamusmies: Ainoa todiste luottamuspulasta huhupuheet taksitolpalla

4.3.12

"AKT:n pääluottamusmies Jape Lovén epäilee, että Hilkka Ahteen potkut saattavat olla liiton johdon kosto Ahteen kiusausväitteistä. Johto perustelee potkuja luottamuspulalla.
Kohu Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ympärillä kiihtyy.

Liiton hallitus teki perjantai-iltana ylimääräisessä kokouksessaan päätöksen liiton viestintäpäällikön Hilkka Ahteen irtisanomisesta välittömästi.

Ahteen potkujen syynä ovat mitä ilmeisimmin hänen esittämänsä työpaikkakiusausväitteet, joiden mukaan liiton johto on kohdellut Ahdetta huonosti. Kiusausväitteistä on meneillään esitutkinta.

Tutkinnan alaisina ovat Lovénin tietojen mukaan liiton puheenjohtajan Timo Rädyn lisäksi kolme muuta keskeistä AKT-vaikuttajaa.

– Esitutkinta alkaa olla loppusuoralla, niin onko tämä jonkinlainen tapa näyttää, että heidän (liiton johdon) mielestään tätä (kiusaussyytteitä) ei hyväksytä, pääluottamusmies Lovén pohtii.

– Kyllä tämä vähän kostolta haiskahtaa. En voi sanoa, että tämä olisi kosto, mutta vähän siltä vaikuttaa, hän sanoo.

Luottamuspula taksitolppapuheista?

Hallituksen ylimääräisen kokouksen kutsui koolle Timo Räty, ja esityksen Ahteen irtisanomisesta teki varapuheenjohtaja Veijo Ruonala.

Hilkka Ahteen irtisanominen johtui AKT:n mukaan "täydellisestä luottamuspulasta".

Pääluottamusmies Lovénin mukaan Ruonalan ainoa todiste luottamuspulasta hallituksen kokouksessa oli huhupuheet lähes kaksi vuotta sitten sattuneesta tapauksesta.

– Esittelijä Ruonalalta kysyttiin, että mikä on aiheuttanut luottamuspulan. Hän sanoi, että vuoden 2010 liittokokouksen jälkeen taksitolpalla – en tiedä ovatko olleet selvin päin vai päissään – Virve Rosti oli sanonut, että Timo Räty on täysi p***a, Lovén sanoo.

– Ruonala kysyi Rostilta, että kuinka niin, ja Rosti sanoi, että Hilkka Ahde sanoi niin, Lovén kertoo.

Ruonala antoi tapahtumista hallitukselle Lovénin mukaan kuvauksen, jonka mukaan liittokokouksessa esiintymiskeikalla ollut muusikko Virve Rosti sanoi, että Ahde on haukkunut puheenjohtaja Rätyä.

– Tämä on siis vähintään kolmannen käden tietoa, Lovén sanoo.

"Tämän tuomitsevat kaikki"

Pääluottamusmies Lovénin mukaan liittoa odottavat nyt vaikeat ajat. Hänen mukaansa Ahteen potkuille ei ole asianmukaisia perusteita, ja siihen reagoi yleisökin.

– Tämä on sellainen yleisen oikeuskäsityksen vastainen ratkaisu AKT:n hallitukselta, että tämän tuomitsevat kaikki. Ihminen irtisanotaan täysin tuulesta temmatuilla perusteilla, ja täysin työntekijää kuulematta, Lovén sanoo.

– Ei tästä varmaan seuraa mitään positiivista. Tämä on sellainen tie, jolle ei näy loppua eikä mitään tolkkua, Lovén jatkaa.
" (IS)
- Älä tule paha kakku…
- …Tule hyvä kakku!
- Nyt tää tekis tänne tämmösen tien.
- Tää kasa ois tällainen tehdas, mihin tää auto sit vie tavaraa tätä tietä pitkin.
- Eiku tätä tietä pitkin!
- Eiku tätä mun tekemää tietä pitkin. Tää julkaisis siitä sellaisen tiedotteen, et kai tää ois sit viestintäpäällikkö.
- Tää ois nyt sitten AKT:n puheenjohtaja, joka tulis sanomaan tälle et se on ihan tyhmä ku se julkaisee mitä sattuu ja sitä paitsi se on ostanut taukotilaan vääränlaista hunajaa.
- No tää sit sanois 80-luvun laulajatähdelle, et se toinen on ihan tyhmä.
- No tää sit kuulis yheltä työkaverilta, joka oli kuullut humalpäissään taksitolpalla 80-luvun laulajatähdeltä et se toinen on sanonut että tää on ihan tyhmä. Sit tää aloittais mykkäkoulun eikä auttais sitä toista yhtään missään.
- Tää sit valittais Etelä-Suomen aluehallintovirastoon työpaikkakiusaamisesta.
- Tää sit pistäis pystyyn spontaanin iltakokouksen, jossa tää sanois sille yhelle työkaverilleen et sen pitää sanoa et se toinen pitää erottaa siks ku 80-luvun laulajatähti on sanonu taksitolpalla että se toinen on jossain vaiheessa sanonu sille että tää on ihan tyhmä.
- Mä en pysy enää perässä.
- En mäkään. Mennääks keinumaan?
- Mennään vaan!

0 vastalausetta: