Pages

Ranskan järeät keinot: vihanettisivuilla käynnistä ehkä rikos

23.3.12

"Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ehdottaa järeitä toimia internetissä ääriliikkeiden hillitsemiseksi. Ehdotus on seurausta Ranskaa järkyttäneistä sarjamurhista. Sarkozy haluaa heittää vankilaan henkilöt, jotka käyvät säännöllisesti terrorismia tai vihaa lietsovilla nettisivuilla. Presidentin mielestä tällaiset nettikiellot on mahdollista saattaa voimaan.

Ranskan poliisi on saanut kiinni ääriliikkeiden kannattajan, joka teki lukuisia terrorismityylisiä murhia Etelä-Ranskassa. Mies kuoli pidätyksen yhteydessä syntyneessä tulitaistelussa. Presidentti Nicolas Sarkozy ehdotti heti tämän jälkeen tiukkoja rajoituksia tietynlaisten nettisivujen käyttöön.

"Kuka tahansa, joka käy säännöllisesti nettisivuilla, jotka edistävät terrorismia, vihaa tai väkivaltaa, tuomitaan vankeusrangaistukseen", Sarkozy sanoi Washington Post -lehden mukaan.

Samat rangaistukset kuin pedofiileille

"Minulle on turha tulla sanomaan, ettei se ole mahdollista. Mikä on mahdollista pedofiilien kohdalla, pitäisi olla mahdollista myös terroristeiksi opiskelevien tai heidän kannattajiensa kohdalla", Sarkozy sanoi.

Hän viittasi Ranskan lainsäädäntöön, jonka nojalla toistuvasti pedofiilisivuilla käyvä henkilö voidaan tuomita jopa kahden vuoden vankeusrangaistukseen ja 30 000 euron sakkoihin. Sarkozy haluaa, että sama periaate laajennetaan myös netin terrorismi- ja vihasivustoihin.

Sananvapauden järjestöt ovat kommentoineet ehdotusta epäillen. Heidän mukaansa tällainen rajoitus voisi johtaa kansalaisten yksityisyyden ja vapauksien tarpeettomaan heikkenemiseen.

Ranskan presidentinvaaleihin on aikaa enää noin kuukausi. Sarkozyn ehdotuksen kohtalo ratkeaa todennäköisesti vasta vaalien jälkeen.
" (Tietokone)(Facebook-chat sanoo plim)
- Francois?
- Oui?
- Kato tätä linkkiä!
- Oho, joku terroristisivu. Miksi sä tän linkkasit?
- Kunhan linkkasin.

***

(viikkoa myöhemmin)
(Facebook-chat sanoo plim)
- Francois?
- Oui?
- Kato tätä linkkiä!
- Taas se sama terroristisivu. Miksi linkkaat tätä mulle?
- Kunhan linkkasin.

***

(taas viikkoa myöhemmin)
(Facebook-chat sanoo plim)
- Francois?
- Oui?
- Kato tätä linkkiä!
- Höh! Taas menin lankaan! Miksi linkkailet mulle tätä sivua?
- Kunhan linkkasin.
- Mitä, sireenit soi ja poliisit hakee minut pois?!
- Hihihi! Mahtikälli!

0 vastalausetta: