Pages

Seksinpuute ajaa banaanikärpäset baarikärpäsiksi

15.3.12

"Tutkijat ovat havainneet hyönteismaailmassa varsin inhimillisen ilmiön. Koirasbanaanikärpäset nimittäin kääntyvät viinan puoleen sen jälkeen, kun naaraat ovat kieltäytyneet parittelemasta.

Amerikkalaistutkijat esittelevät banaanikärpästutkimuksensa tuloksia Science-lehdessä. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää biologista selitystä sille, miksi "ei tänään kulta" kääntyy pulloon tarttumiseksi. Tätä kautta tutkijat pystyisivät osaltaan ymmärtämään myös ihmisten alkoholismia.

Koirasbanaanikärpäsiä pantiin tutkimuksessa yksi kerrallaan säiliöön, jossa oli juuri paritelleita naaraita. Naaraita ei uusi parittelu innostanut, vaan ne pakenivat yrityksiä ja potkivat koiraita.

Koiraita alistettiin tälle käytökselle kolmen tunnin ajan neljänä päivänä. Tämän jälkeen koiraat olivat saaneet aivan tarpeekseen yrittämisestäkään. Sen jälkeen koiraille annettiin mahdollisuus valita tavallisesta ravinnostaan tai alkoholilla kuorrutetusta ravinnosta.

Tutkijat havaitsivat, että turhautuneet banaanikärpäskoiraat turvautuivat alkoholiin useammin kuin paritelleet koiraat. Itse asiassa turhautuneet koiraat hankkiutuivat humalaan.

Kun koiraat saivat sitten paritella, alkoholinhimo väheni selvästi. Alkoholille persous oli seurauksena myös silloin, kun koiraat olivat yhdessä muiden koiraiden kanssa tai kun ne olivat kuolleiden naaraiden kanssa. Hyljityksi tuleminen ei siis aiheuttanut banaanikärpäskoiraiden alkoholismia vaan seksin puute.

Tutkijoiden mukaan parittelu vaikuttaa banaanikärpästen aivojen hyvänolontunteeseen. Mikäli seksi kielletään, kärpäset etsivät muita keinoja tämän saavuttaakseen.

Kärpästutkimuksen tuloksia voidaan soveltaa ihmismaailmaan, tutkijat arvelevat.
" (Yle)- Bzzz? :D
- ...
- Bzzz? :)
- ...
- Bzz? :|
- Hmph!
- Bzz. :(
*olutpullon korkin sihahdus*

3 vastalausetta:

Lara kirjoitti...

Kiitos päivän parhaista nauruista! :D

Jaska Brown kirjoitti...

Bzzz... aika paha. Seuraavaksi varmaan tutkitaan, lähtevätkö pihtaamisen kohteeksi joutuneet banaanikärpäset lajitovereitaan innokkaammin myös kalastamaan.

Tuomas kirjoitti...

"Ei tervesiipinen kärpänen naarasta kaipaa."