Pages

Mäkihyppääjille halutaan ihonmyötäiset puvut

20.3.12

"Tuulen vaikutusten vähentämiseksi mäkihypyssä suunnitellaan siirtymistä ihonmyötäisiin hyppypukuihin.

Maajoukkuevalmentajat ja Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) mäkihyppyväki pitivät viikonvaihteen maailmancupin päätösosakilpailun yhteydessä Slovenian Planicassa palaveria, jossa yhtenä asiana nousi esiin hyppypukujen muuttaminen.

–·Puhuimme siitä, että alamme testata ihonmyötäisiä pukuja. Yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä täysin yksilöimättä, sillä meillä ei ole mitään tietoa, miten ihonmyötäinen puku vaikuttaa hyppäämiseen, FIS:n mäkikomitean puheenjohtaja Jouko Törmänen kertoi Savon Sanomille.

Törmänen korostaa, että mikäli testit onnistuvat ja sopiva pukutyyppi löytyy, on uudentyyppiset hyppypuvut tarkoitus ottaa kilpailukäyttöön aikaisintaan kauden 2013–2014 jälkeen.

–·Periaatteemme on, ettemme halua tehdä suuria sääntömuutoksia ennen olympialaisia. Ensi talvena hypätään jo Sotshin esikisat, joten on erittäin epätodennäköistä, että pukuihin tulisi radikaaleja muutoksia enää tässä vaiheessa, Törmänen painotti.
" (Savon Sanomat)- Ja sitten aletaan valita nuoria seuraavalle valmennuskaudelle. Mun ehdotukset ovat Pitkänen, Vesimaa, Karvonen ja Haanpää.
- Eihän ne hypänneet yhtään niin hyvin kuin vaikkapa Länsimäki tai Poikulainen.
- Joo eivät, mutta minä kävin nuorten kanssa saunassa ja uuden hyppypuvun myötä nuo neljä ovat ehdottomasti parhaat valintamme.
- Täh?
- No miehet katsovat jo mäkihyppyä. Nyt pitää saada naisetkin katsomaan. Ei meidän rahoitus niinkään nykyään päde mitaleihin vaan ennemmin medianäkyvyyteen.
- Ja näillä on...
- Ainakin tän mittaiset.

1 vastalausetta:

Nollavaimo kirjoitti...

:D :D :D