Pages

Metallica-kitaristi: Emme tienaa tarpeeksi!

31.5.12

"Ensi viikolla Helsingissä keikkailevan Metallican kitaristi Kirk Hammett paljasti Rolling Stone -lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei bändin jäsenillä ole varaa lopettaa keikkailua, sillä miehen mukaan bändi ei tienaa tarpeeksi.

Kitaristin mukaan muusikot haluaisivat viettää enemmän aikaa perheidensä kanssa, mutta se on käytännössä mahdotonta, sillä yhtye ei enää tienaa tarpeeksi rojalteilla. Tästä johtuen bändi joutuu pysyttelemään tien päällä hankkiakseen leivän pöytään.
Metallica soittaa ensi maanantaina Helsingin Kalasatamassa järjestettävässä Sonisphere-tapahtumassa.
" (Nelonen)


- Erittäin hyvää päivää Metallican kitaristi Kirk Hammett, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun.
- No kun sä sanoit, että tarjoat lounaan niin tietystihän mä tulin.
- Juu, ilman muuta, kato tuosta menulta mitä haluat.
- Jos mä otan ton perhepizzan ja sitten otan sen mukaan täältä?
- Joo, käyhän se. Mutta tosiaan, olet antanut haastattelun Rolling Stone -lehdelle, jossa valittelit ettei teillä ole varaa lopettaa keikkailua.
- Joo, ei ole. Rojalteilla ei elä, joten pakko käydä keikoilla. Tiedät varmasti myös mihin se johtaa - kun on jatkuvasti kiertueella, eivät fanit enää jaksa seurata joka paikkaan. Siksipä keikkapaikat pienenevät koko ajan. Meillä on tuolla Hullu Poro Areenalla yks firmakeikka, siitä saa vähän enemmän täppiä - tosin meidän piti opetella soittamaan Dirlandaa.
- Pahalta kuulostaa. Oletteko tehneet muutoksia yhtyeen toimintaan?
- No siis tämä yleinen rekkashowhan on ollut pakko jättää pois. James osti itselleen vuoden 1983 Toyota Hiacen ja sillä ollaan nyt keskenään ajeltu Eurooppaa. Hauskaahan tässä tosiaan on se, että se auto on yhtä vanha kuin meidän levytysura.
- Mitä muuta olette joutuneet tekemään?
- No raidereista ovat kadonneet Evian-pullot ja olutkorit. Nykyään pyydämme kahtakymmentä kiloa perunoita ja makkarapaketteja. Niitä sitten lähetämme kotiin Amerikkaan.
- Oletteko miettineet, että menisitte studioon äänittämään uutta materiaalia?
- Muuten kyllä, mutta kun tuo Jamesin biisikynä on vähän tylsynyt. Tietysti voitaisiin äänittää mun läppärilläni taas joku cover-levy, vaikka joku American Idolin parhaimmat heviversiona. Positiivista on tietysti se, että siihen saisi konerummut eikä kukaan voisi valittaa siitä kuinka se Lars on iän myötä huonontunut soittajana.
- Entäpä kappaleiden myyminen mainoksiin?
- No kokeiltiin sellaista yhteistyötä useamman firman kanssa, yritettiin myydä leluja lapsille Master of Puppetsin tahtiin ja K-Raudan ruohonleikkurimainokseen koitettiin saada Harvester of Sorrow. Ei se oikein toiminut.
- Kiitos haastattelusta, Metallican kitaristi Kirk Hammett.
- Joo ei kuule mitään. Meinaaksä syödä tuon sun patongin loppuun?

0 vastalausetta: