Pages

Tässä syy siihen, miksi naisille sattuu onnettomuuksia työmatkalla

29.5.12

"Suurin osa työmatkatapaturmista sattuu naisille, selviää Tilastokeskuksen työtapaturmatilastosta vuodelta 2010. Työmatkoilla sattuvista onnettomuuksista 68 prosenttia sattuu naisille.

Syynä naisten työmatkatapaturmiin on matkatapa, kertoo Ammattiliitto Pro.

”Naiset käyttävät työmatkoilla miehiä useammin julkisia kulkuvälineitä ja kulkevat pyörällä ja kävellen. Perheissä on usein vain yksi auto, jota käyttää mies”, kertoo työturvallisuusasiantuntija Tarja Korkalainen.

Eniten onnettomuuksia sattuu kävelijöille ja pyöräilijöille.

”Jos naisten työmatkat halutaan turvallisemmiksi, on parannettava katujen, jalankulkuväylien, pyöräteiden kunnossapitoa erityisesti talvella”, toteaa Korkalainen.

Korkalaisen mukaan jotkut työantajat ovat jakaneet pyöräilykypäriä työmatkapyöräilijöille ja toiset työnantajat ovat ottaneet yhteyttä kuntaan jalkakäytävien kunnossapidosta.

Vuonna 2010 työmatkalla palkansaajille sattui yhteensä 19 550 tapaturmaa, joista vakuutusyhtiöt maksoivat korvauksia. Näistä tapauksista vähintään neljän päivän työkyvyttömyyteen johti 8769 tapausta.
" (Talouselämä)


- Repa! Mitä jätkä!
- Mitäs tässä. Oon matkalla sairaalaan.
- Täh? Kuinkas?
- Sarille kävi työmatkalla onnettomuus.
- Oi voi. Toisaalta, ihan ymmärrettävää toisaalta. Naiset käyttävät työmatkoilla miehiä useammin julkisia kulkuvälineitä ja kulkevat pyörällä tai kävellen. Mitenkäs Sari?
- No fillarillahan se.
- Justiinsa. Pitäis selkeästi parantaa työmatkalaisten turvallisuutta. Mitä sille Sarille siis kävi?
- No se oli tulossa töistä fillarilla kotiin.
- Ai jaa?
- Niin. Ja sitten mä autolla töistä tullessa ajoin vahingossa sen päälle pihatiellä.

0 vastalausetta: